05/04/2013

die hard accompaniment to latte!



 
 
 
 
 
 


 
 
toast and jam
wine and cheese
chips and dip
corona and lime
movies and popcorn
biscotti and cappucino
 
and
hugs and kisses :)
 
 
 
"Türk kahvemi lokumsuz ya da çikolatasız,
latte'mi biscotti'siz içmem!"
 
diyenlerdenim ben ! :)
 
 
 
 
         
  
  
ginger matcha biscotti with pistachio nuts
 
 
2  3/4 cups flour
1 1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon matcha
1 1/2 cups sugar
2 eggs
2 egg yolks
6 tablespoons melted butter
1 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon lemon peel
1 cup pistachio nuts
1/2 cup crystalized ginger,chopped
 
sift flour, baking powder,salt,and matcha in a bowl...set aside...
beat butter and sugar until light in color,
then add beating eggs one by one...and vanilla
add the dry ingredients into this mix
finally add in the ginger,pistachi,and lemon peel...
divide dough in half and shape each portion into a log
flatten a bit forming a rectangle with rounded edges
refrigerate for couple of hours
preheat oven to 160 C and line a large cookie sheet with parchment...
bake them for 25 minutes.
remove and cool for 15 minutes.
using a serrated knife, cut slanted slices
 bake again for an additional 10 minutes on each side
cool completely on a wire wrack
 
 
 
zencefil ve antepfıstıklı gevrek kurabiye
 

2 3/4 cup un
1 1/2 çaykaşık kabartma tozu
1 çaykaşık tuz
1 çaykaşık matcha (bulamazsanız,unutun gitsin !)
1 1/2 cup tozşeker
2 yumurta
2 yumurta sarısı
6 kaşık eritilmiş tereyağ
1 çaykaşık vanilya ekstresi
1 kaşık limon kabuğu rendesi
1 cup antepfıstığı (çiğ)
1/2 cup zencefil şekerlemesi (doğranmış)
un,kabartma tozu,tuz,matcha... hepsini bi kaba eleyin
diğer kapta,tereyağ ile şekeri çırpın iyice...
sonra tek tek yumurtaları ilave edin çırparak...
ve vanilyayı...
kuru malzemeyi bu karışıma ekleyin
karıştırın
en son zencefil,fıstık ve limon kabuğu rendesini de ekleyip
hamur elde edin
ikiye bölüp uzunlamasına rulolar yapın
her ruloyu,üstten hafifçe bastırarak oval bir dikdörtgen haline getirin
birkaç saat buzdolabında strech filme sarılı bekletin
160 C ısıtılmış fırında,fırın tepsinize yağlı kağıt döşeyip,
yerleştirerek 25 dakika pişirin
çıkartıp 15 dakika soğumaya bırakın
tırtıklı ekmek bıçağı ile verevine dilimler kesin ve
bu dilimleri tekrar tepsiye dizerek her iki tarafını 10 ar dakika olmak üzere
tekrar fırınlayın
çıkarıp soğumaya bırakın ...
 
 
 
 
 


4 comments:

  1. fotograflar cok guzel Gul'cum :)

    ReplyDelete
  2. Your biscotti are beautiful, and the combination of flavors sounds incredible! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...