13/09/2012

galette no:3 !




getting bored of seeing these ??

but I am not bored of eating them :D




sıkıldınız mı bu "galette"lerden ??

ancak ben yemekden sıkılmadım diyebilirim,hem de dondurmayla ... :D





check here or here for pie crust recipes...


hamurun tarifleri için buraya ya da buraya göz atın!

5 comments:

  1. hayiiirrrr aklimda hep yapacagim biraz daha bogurtlen toplayayim ben:)

    ReplyDelete
  2. Merhaba Gul,

    ben bir kez galette yapmayi denedim ama hamurun pismesinde basarisiz oldum. Hamurun tabani cok islak kaldi. Firinim da bir sorun oldugunu sanmiyorum cunku yeni ve ustelik statik ozelliginde pisirdim. Senin puf noktan nedir? Bu arada ben de ozellikle galette icin demeyeyim ama meyveli hic bir tatlidan bikamam!!!

    Hoscakal
    Deniz (Genova)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar...galette için verilen hamur tarifleri tereyağ,un ve az su bazından oluşuyor (ya da pie crust denilen hamurlar...)ancak farklı uygulamalara göre içine aroma vermek için limon kabuğu rendesi,toz badem,haşhaş tohumu vs.. ya da hafif tatlandırmak için şeker,şurup,bal vs.. katılabiliyor... bence burada önemli olan hamurun oluşumunda önce tereyağ (erimemiş,küp küp kesilmiş halde) ve kuru malzemeyi (un) pütür pütür ,ekmek kırıntısı görünümünde birbirine yedirmek ve sonra suyu azar azar dökerek hamuru homojen hale getirmek... (en basit ve çok kullandığım ölçü 100 gm tereyağ,200 gm un ve 3-4 kaşık soğuk su)... hamuru muhakkak buzdolabında en az 30-40 dakika bekletiyorum...ve meyveleri çiğden üstüne koymadan evvel,1 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp,hamura inceden sürebilirsin... ıslanmayı önlemek için işe yarar!! fırın önceden ısıtılmış olucak... Galette hamurlarında biraz daha tereyağ miktarı bol,daha kıpır kıpır,"flaky" bir gevrekliği oluyor... denersen haber ver ;)))) good luck!

      Delete
  3. Bilgiler icin cok sagol. Uzuuun zamandir mutfagimdan uzak kalmistim, boyle bir tarifle donus yapmak keyifli olacak.

    Tesekkurler

    Deniz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...