Happy Mother's Day !
Anneler Gününüz kutlu olsun !
It's been almost two years since Ladurée has closed its doors in Turkey,
and beginning this year macarons are back again...
but , in the mean time,we've accomplished baking @ home ;)
and beginning this year macarons are back again...
but , in the mean time,we've accomplished baking @ home ;)
2 egg whites (separated a day ahead,at room temperature)
3 spoonful of sugar... beat them till white peaks form,glossy like a meringue mix...
add few drops of vanilla extract
grind 1/2 cup of almonds and mix with 3/4 cup of icing sugar and sieve together
add some grinded earlgray tea leaves for aroma...
add these dry ingredients into the meringue mix , in two stages...
gently fold it into the meringue mix using a flexible spatula
lift from the bottom,up around the sides, toward the middle,
being careful to not overagitate the meringue and lose too much air.
add the second half of the ingredients and repeat the folding motion
The batter should fall back in ribbons when you lift the spatula
spoon mixture into a large piping bag with a plain tip,
and pipe away on to a baking sheet lined with baking paper,
leaving about 2 inches gap between the shells.
tap trays on bench to allow macarons to spread slightly,
to smooth out the tops and to help them form the "pied",frilly foot at the base
Leave aside to dry for 30-40 minutes.
bake them at 120 C (fan-forced) for 8 minutes... perfectly done!
let them cool aside and assemble with your favorite filling...
check here for various options...
Ladurée ülkeyi terk edeli iki sene geçmiş...
derken bu yılbaşı tekrar kavuştuk...
ammmma bu ayrılık süresince , biz öğrendik artık evde yapmayı ;)
derken bu yılbaşı tekrar kavuştuk...
ammmma bu ayrılık süresince , biz öğrendik artık evde yapmayı ;)
2 yumurta akı (önceden ayırdım ,bi gün önce ve oda
sıcaklığında)
3 kaşık toz şekerle .... parlak,bembeyaz olana dek,beze yapımı gibi çırptım...
içine az sıvı vanilya extract koydum
1/2 cup bademi un gibi çektim,3/4 cup pudra şekeri
ile karıştırıp elekten geçirdim...
içine 1 ufak tea bag earl gray çayı ekledim..
meringue karışımına iki aşamada ekleyip
spatül ile
yandan içe doğru karıştırma usulü ile
macunumsu ama hafif akışkan kıvama gelene
dek yedirdim...
spatülü üstten kaldırınca krema aşağı akıcak ama parça parça..
devamlı diil...
sıkma torbasına alıp yağlı kağıda yuvarlaklar halinde
sıktım..
tepsiyi 3-4 kere tezgaha vurdum ve kurumaya bıraktım,30-40 dak gibi...
120 derece fanlı fırında 8 dakika piştiler ve
muhteşem oldular!!!
soğumaya bıraktım ve her zaman buzdolabımda bulundurduğum lemon curd ile birleştirdim...
Her tarifinizle beni benden alıyorsunuz vallahi.Annenize ve size sevgiler.
ReplyDeleteçok çok tşk.ler... ve benden de kucak dolusu sevgiler,macaroon'lar ;)))
DeleteAnneye herşeyin en güzeli ve elbette macarons. ellerinize sağlık.
ReplyDeleteSizin de anneler gününüz kutlu olsun, sevgiler.
tşk.ler... tüm annelere layık bu macaroon'lar ;)
Deleteaa Ladure kapatti mi? çok pahaliydi zaten ayrica hicbir sey Hermé'nin yerini alamaz ! harika olmuslar Gul'cum anneciginle agiz tadiniz hic eksilmesin.
ReplyDeleteTürkiye temsilcisiyle yollarını ayırdılar... ve Bebek mağazalarını kapattılar,bir süre de İstinye Park'takini... ve derken bu sene başı tekrar açıldı hem İstinye Park , hem de Nişantaşı'nda ;)))
Deleteben Bebek starbucks'ta iken Ladure'nin fransiz temsilcisi? ile magaza sefi/ calisani? bir kadinin cevirmen aracigiligi ile konusmalarina sahit olmustum bak demek kapanmasina delaletmis adamcagiz bence o konusma sonrasi fikrini degistirmistir !cunku o bunu dedi o soyle yapti vidividi vicik vicik agdali edebiyatti tam Fransiz kaldi bu duruma! ;) bu arada den gelmeyeli iki sene olmadi yahu !
ReplyDeleteolmuş işte Bestecim... 2010 da açılmış Bebek, geçen yaz kapalıydı... işte bu sene yazla iki sene doluyoooo... demekki senin de Bebek ziyaretinin zamanı gelmiş de geçiyo bile ;)))
Delete