an easy tasty fix up for a freezing cold
weather !
“tirit”
sauté your mincemeat (500 gms) with 2
tablespoons of oliveoil in your frying pan,
season with salt and pepper
chop 1 onion into little cubes and sauté with
butter
add 1 cup ,chopped or pureed tomatoes and
continue cooking
add your mincemeat to the tomatoes,add 2
cups of water (better; beef stock)
and season with salt,pepper,oregano
lay your stale bread/bagel pieces in your
deep dish
pour your tomato-meat sauce-like combo
over bread cubes
make a sauce mixing yogurt with garlic
smashed into a pure with a pinch of salt
pour the yogurt sauce over the dish
and for the last bit : melted butter with
chili flakes!
soğuk günlerin kolay menüsü!
“tirit”
az zeytinyağı koyduğumuz tavada,kıymayı
kavurun,tuz ve karabiber ile tatlandırın
soğanı ayıklayıp,küçük küpler halinde doğrayın
tereyağda soğanı soteleyin,sonrasında ince
doğranmış domates ya da salça kullanıp
kavurmaya devam edin
kıymayı ekleyip,bir-iki bardak et suyu
ilavesi ile
tuz,karabiber,kekik gibi arzu ettiğiniz
tatlandırıcılar ile lezzetlendirebilirsiniz…
bayatlamış simit,bagel,pide ya da ekmek
kullanarak,
küçük lokmalar halinde derinliği olan
servis tabağınıza dizin
kaynamış olan kıymalı suyunuzu simit/ekmeklerinizin
üzerine dökün
diğer tarafta,az tuz ile dövülmüş sarımsağı
yoğurt ile karıştırarak sos hazırlayın
bu sosu da simit/ekmeklerinizin üzerine
dökün
ve son dokunuş : acı pul biber ile
eritilmiş tereyağ !
No comments:
Post a Comment