the puffiest buns ever
3/4 cup warm milk ,stirred with 1 tablespoon honey and 2
teaspoons instant dry yeast
set aside until foamy
whisk 1 egg,1/2 cup pumpkin puree (check here!),5
tablespoons of melted butter
combine 3 1/4 cups flour,1 teaspoon salt with
the yeast mixture, and the pumpkin mixture,and mix with hands until you have a
very soft sticky dough… knead for 5 minutes and transfer to a bowl slightly
dusted with flour,cover with a cloth and leave to rise for an hour,until doubles
in size
punch down the dough ,leaving the air
out,and divide into equal pieces of small balls
lay them separately on baking sheets
lined with parchment paper
cover with greased stretch film and leave
to rise for another hour
brush the tops with eggwash and sprinkle
with black sesame seeds
bake in preheated oven at 200 C for 15
minutes
hayatımda gördüğüm en pofidik ekmekler
3/4 cup ılık sütü,1 kaşık bal ve 2 çaykaşık
hazır kuru maya ile karıştırın
bir kenarda köpürene dek bekletin
diğer yanda 1 yumurta ile 1/2 cup
balkabağı püresini (tarif burada!) ve 5 kaşık erimiş tereyağını çırpın
3 1/4 cups unu,ve 1 çaykaşık
tuzu,hazırlamış olduğunuz mayalı karışım ve kabaklı karışım ile birleştirin
oldukça yumuşak ve yapışkan bir hamur elde
edene dek elle karıştırın…
5 dakika kadar yoğurup,hafifçe unlanmış
bir kaba alın ve üstünü bir bezle örtüp,bir saat dinlendirin
iki katı kadar kabarmış olacak
hamuru tekrar ele alıp,havasını söndürün…
ve yuvarlak toplar halinde eşit parçalara ayırın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize
aralıklı olarak dizin
yağlanmış stretch film ile kapatıp,bir
saat daha şişmesi için bekletin
üstleri sulu yumurta karışımı ile
fırçalayın ve çörekotu serpin
önceden ısıtılmış fırında ,200 C, 15
dakika pişirin…
Hem de kabaklı, hiç denemedim, ne nefis olur kimbilir, kış geçmeden denemeli..
ReplyDelete