21/11/2014

roasted smells...




roasted tomato risotto




5-6 Tomatoes (different kinds)
2-3 garlic cloves
2 tbs olive oil
2 tbs balsamic vinegar

2 cups risotto rice
1 onion
1 tbs butter
white wine
500 ml vegetable stock,heated
2 tablespoons grated pecorino cheese
sea salt, pepper

to garnish
capers fried in olive oil ,roasted pine nuts,fresh basil leaves, crushed feta cheese

place the tomatoes and garlic cloves on a baking tray,
drizzle the olive oil and balsamic vinegar over the tomatoes
 and season generously with sea salt and pepper
bake in the preheated oven for 15 minutes at 200°C,
let cool down and squash the tomatoes and garlic into its juice…
chop the onion and sauté in olive oil
add the risotto rice and stew for a short time
deglaze with 1/4 cup of white wine and once evaporated,
 add the stock and tomatoes alternatively ,bit by bit, stiring all the time…
 this process of cooking the risotto rice takes about 17 minutes…
at the end of this period , add the butter and grated pecorino …
 stir and pour into your dish
garnish and serve





közlenmiş domatesli risotto




5-6  domates (farklı çeşitler)
2-3 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağ
2 kaşık balsamik sirke

2 cup risotto pirinci
1 soğan
1 kaşık tereyağ
beyaz şarap
500 ml ısıtılmış sebze suyu
2 kaşık rendelenmiş Pecorino peynir
tuz,taze öğütülmüş karabiber

sunum için:
zeytinyağında kızartılmış kapari,kavrulmuş çamfıstık,taze fesleğen,beyaz peynir

domates ve sarımsakları fırın tepsinize yerleştirin,
zeytinyağı ve balzamik sirke ile tatlandırıp,tuz biber ekleyin
ve ısıtılmış fırında,200 C,15 dakika pişirin
çıkartıp,soğumaya bırakın,
daha sonra domates ve sarımsakları çıkan suyuna ezerek karıştırın
diğer yanda,soğanı ince doğrayıp,zeytinyağında soteleyin
risotto pirincini ekleyip çevirmeye devam edin
1/4 cup beyaz şarap ekleyip,buharlaşana dek karıştırın
ve sebze suyu ile domatesleri dönüşümlü ,azar azar ekleyerek pişirme sürecini başlatın
bu süreç 17 dakika...
sonunda tereyağı ve rende pecorino peyniri ekleyin,
karıştırıp,tabaklara koyun,
sunum için süsleyip ,servis edin 

2 comments:

  1. Dumanı üstünde:))
    Harika görüntü, muhteşem lezzet.
    Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...