roasted tomato risotto
5-6 Tomatoes (different kinds)
2-3 garlic cloves
2 tbs olive oil
2 tbs balsamic vinegar
2 cups risotto rice
1 onion
1 tbs butter
white wine
500 ml vegetable stock,heated
2 tablespoons grated pecorino cheese
sea salt, pepper
to garnish
capers fried in olive oil ,roasted pine
nuts,fresh basil leaves, crushed feta cheese
place the tomatoes and garlic cloves on a
baking tray,
drizzle the olive oil and balsamic
vinegar over the tomatoes
and season generously with sea salt and pepper
bake in the preheated oven for 15 minutes
at 200°C,
let cool down and squash the tomatoes and
garlic into its juice…
chop the onion and sauté in olive oil
add the risotto rice and stew for a short
time
deglaze with 1/4 cup of white wine and once
evaporated,
add
the stock and tomatoes alternatively ,bit by bit, stiring all the time…
this process of cooking the risotto rice takes
about 17 minutes…
at the end of this period , add the
butter and grated pecorino …
stir and pour into your dish
garnish and serve
közlenmiş domatesli risotto
5-6 domates (farklı çeşitler)
2-3 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağ
2 kaşık balsamik sirke
2 cup risotto pirinci
1 soğan
1 kaşık tereyağ
beyaz şarap
500 ml ısıtılmış sebze suyu
2 kaşık rendelenmiş Pecorino peynir
tuz,taze öğütülmüş karabiber
sunum için:
zeytinyağında kızartılmış kapari,kavrulmuş çamfıstık,taze fesleğen,beyaz peynir
domates ve sarımsakları fırın tepsinize yerleştirin,
zeytinyağı ve balzamik sirke ile tatlandırıp,tuz biber ekleyin
ve ısıtılmış fırında,200 C,15 dakika pişirin
çıkartıp,soğumaya bırakın,
daha sonra domates ve sarımsakları çıkan suyuna ezerek karıştırın
diğer yanda,soğanı ince doğrayıp,zeytinyağında soteleyin
risotto pirincini ekleyip çevirmeye devam edin
1/4 cup beyaz şarap ekleyip,buharlaşana dek karıştırın
ve sebze suyu ile domatesleri dönüşümlü ,azar azar ekleyerek pişirme sürecini başlatın
bu süreç 17 dakika...
sonunda tereyağı ve rende pecorino peyniri ekleyin,
karıştırıp,tabaklara koyun,
sunum için süsleyip ,servis edin
Dumanı üstünde:))
ReplyDeleteHarika görüntü, muhteşem lezzet.
Ellerinize sağlık.
:P tşk.ler Sare'cim...
Delete