10/10/2014

baked custard

 
 
 
 
 
want to get rid of your egg yolks?!
best answer is : baked custard…
 
bring 250ml of cream almost to the boil
whisk 5 egg yolks and 35 gms of sugar together till fluffy
add 1 teaspoon of vanilla extract or lemon rind
then slowly add the cream into this mix,stirring all the time
pour this mix into your cups,grate nutmeg or cinnamon over the tops
place your cups on a baking tray halfway full of water
(water should level almost to 2/3 of your cups)
 and bake at 130 C for 1,5 hours
allow to cool before serving
 
elinizde fazla yumurta sarıları mı kaldı?!
hemen fırınlanmış bir krema hazırlayın…
 
250ml kremayı kaynamaya yakın ısıtın
diğer tarafta 5 egg sarısı ile 35 gm şekeri çırparak,
 pürüzsüz krem haline getirin
1 çaykaşık vanilya ekstresi ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz
kremayı azar azar bu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın
ve yağlanmış mini kaplarınızı doldurun
üstlerine muskat rendesi ya da tarçın serpip,
içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin
(su seviyesi kapların yaklaşık 2/3 yüksekliğine denk gelsin)
130 C de 1,5 saat pişirin
servis öncesi soğumaya bırakın
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...