want to get rid of your egg yolks?!
best answer is : baked custard…
bring 250ml of cream almost to the boil
whisk 5 egg yolks and 35 gms of sugar
together till fluffy
add 1 teaspoon of vanilla extract or lemon rind
then slowly add the cream into this
mix,stirring all the time
pour this mix into your cups,grate nutmeg
or cinnamon over the tops
place your cups on a baking tray halfway
full of water
(water should level almost to 2/3 of your
cups)
and bake at 130 C for 1,5 hours
allow to cool before serving
elinizde fazla yumurta sarıları mı
kaldı?!
hemen fırınlanmış bir krema hazırlayın…
250ml kremayı kaynamaya yakın ısıtın
diğer tarafta 5 egg sarısı ile 35 gm
şekeri çırparak,
pürüzsüz krem haline getirin
1 çaykaşık vanilya ekstresi ya da limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz
kremayı azar azar bu yumurtalı karışıma
ekleyip karıştırın
ve yağlanmış mini kaplarınızı doldurun
üstlerine muskat rendesi ya da tarçın serpip,
içi su dolu fırın tepsisine yerleştirin
(su seviyesi kapların yaklaşık 2/3
yüksekliğine denk gelsin)
130 C de 1,5 saat pişirin
servis öncesi soğumaya bırakın
No comments:
Post a Comment