cheesecake brownies
these will be chocolate lovers’ fave
has a deep chocolate flavor;so rich and
fudgy!
for brownie mix:
180 gms dark chocolate
1/2 cup butter, softened
1/2 cup sugar
2 eggs and 2 egg whites
1/2 cup cake flour
1,5 tablespoon instant coffee
granules/powder
for cheesecake mix:
225 gms Mascarpone cheese
2 tablespoons sugar
2 egg whites
1 tsp vanilla extract
melt the chocolate,leave to cool
beat butter with sugar and then with eggs
and egg whites
add the instant coffee followed by the
flour
mix on low speed until just combined
add the melted chocolate
reserve 1 cup of this batter mix and
pour the rest into a 9×13-inch baking pan (greased or lined
with paper)
in another bowl,
combine the mascarpone
cheese with sugar,egg whites and vanilla extract
spread this cheese mixture on top of the
brownie batter
then place spoonful of the reserved
brownie batter on top
and swirl it lightly with a knife
bake for 40-45 minutes at 175 C oven
cool completely in the pan before slicing
it
for perfect clean-cuts,let the brownie
chill in the fridge before cutting...
cheesecake brownie
bu tarif çikolata tutkunlarının favorisi olacak,
yoğun çikolata ve kahve aromalarının bileşimi…
brownie katmanı için:
180 gm bitter çikolata
1/2 cup tereyağ,yumuşamış
1/2 cup şeker
2 yumurta ve 2 yumurta akı
1/2 cup kekun
1,5 kaşık nescafe granülleri (havanda toz
halinde dövün)
cheesecakekatmanı için:
225 gm Mascarpone peyniri
2 kaşık şeker
2 yumurta akı
1 çay kaşık vanilya ekstresi
çikolatayı benmari usulü eritin
tereyağı şeker ile çırpmaya
başlayın,yumurtaları ekleyin
ve çırpmaya devam edin
kahve tozu ve unu ekleyerek,hepsini
karıştırın
ve son olarak eritilmiş,ve soğumaya
bırakılmış çikolatayı katın
bu karışımdan bir cup ayırarak,
kalanını önceden yağlanmış ya da yağlı kağıt döşenmiş
kek kalıbınıza (9X13 inch) dökün
diğer tarafta,mascarpone peynirini,şeker,yumurta
akları ve vanilya ekstresi ile çırpın
kalıptaki brownie karışımının üstüne bu
peynirli karışımı dökün
ve en üste tekrar kaşıkla aralıklı olarak
ayırdığınız brownie karışımından koyun
bir bıçak yardımı ile karışımları hafifçe
birbirine karıştırın
175 C de 40-45 dakika pişecek
tamamıyla soğuduktan sonra
kesebilirsiniz,
hatta düzgün kareler için,biraz
buzdolabında bekletmekte fayda var!
No comments:
Post a Comment