they go well with "cafe latte" ;)
sütlü kahvem ile şahane eşleşiyorlar ;)
walnut Christmas cookies : a Swiss classic
2 egg whites
Pinch of salt
225 gms ground walnuts
150 gms ground hazelnuts
200 gms sugar
Whisk the egg whites with a pinch of salt until they are stiff.
Add the ground walnuts,hazelnuts and sugar to the egg whites,
and mix everthing together to form a sticky dough!
Refrigerate dough for 1-2 hours for easy handling...
line out your baking tray with parchment paper...
Get the dough out of the fridge and roll it out about 1 cm thick.
Use a cookie cutter of your choice and cut out your shapes.
Place them on your baking tray and leave to dry in fridge for 6 hours,or overnight...
Preheat oven to 175°C and bake them for 12 minutes!
Let them cool completely and
glaze with royal icing , decorate with a whole walnut!
Store them in an airtight container ...
cevizli Noel kurabiyeleri ; "İsviçre"li bunlar :)
2 yumurta akı
Az tuz
225 gm ceviz (toz halinde çekilmiş)
150 gm çiğ fındık (toz halinde çekilmiş)
200 gm şeker
Yumurta aklarını ,az tuz ilavesiyle katı kar haline gelene dek çırpın!
Ceviz,fındık ve şekeri ilave ederek karıştırın ve
yapışkan bir hamur elde edin!
Bu hamuru strech filme sararak 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz,
daha kolay açabilirsiniz ...
fırın tepsinize yağlı kağıt döşeyin
hamuru 1 cm kalınlığında açıp,istediğiniz şekilde kesin...
yağlı kağıt üstüne dizip,en az 6 saat buzdolabında kurumaya bırakın...
175 C de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin!
Tamamıyle soğuduktan sonra
kaplama şekeri ile kaplayıp,üstüne birer ceviz ile süsleyebilirsiniz!
Ağzı sıkı kapalı bisküvi kutularında uzun süre dayanıyorlar!
Merhabalar, bloğunuza bayılıyorumm :) ellerinize sağlık...
ReplyDeleteBu tarifi bademle uygulasam iyi bir sonuç alabilir miyim? Fikrinizi öğrenmek istedim.
Şimdiden teşekkürler
çok tşk.ler... sanırım problem yaşamazsınız ancak bademle daha da iyi sonuç alacağınız ve garantili bir tarif burada : http://g2food.blogspot.co.uk/2012/12/christmasy-spice-cinnamon.html :)))
Delete