breakfast with all the flavors of
Christmas…
2 cups milk
1/2 cup water
1/2 cup steel cut oats
pinch of salt
generous pinch of : cardamom,nutmeg,cloves
2 teaspoons cinnamon
1 1/2
teaspoons vanilla extract
1 apple, chopped into small dice
1/2 cup peeled roasted chestnuts, roughly
chopped
3 tablespoons raisins
maple syrup for serving
bring the water and milk to a brisk boil,stir
in the oats, salt and spices
cook uncovered, stirring occasionally,
until the oats are tender, about 15 minutes
add the vanilla,apples,chestnuts,raisins,stir
and cover and
cook for another 10-15 minutes, stirring
occasionally
serve warm,sweetening to your taste with
maple syrup…
Noel aromaları ile tadlandırılmış bir
kahvaltı seçeneği…
2 cup süt
1/2 cup su
1/2 cup öğütücüde çekilmiş yulaf
çimdik tuz
azar miktar: kakule,muskat,karanfil
2 çaykaşık tarçın
1 1/2
çaykaşık vanilya ekstresi
1 elma, küp doğranmış
1/2 cup közlenmiş kestane,parçalanmış halde
3 kaşık kuru üzüm
akçaağaç şurubu
su ve sütü kaynatın,tuz,yulaf ve
baharatları ekleyip,
arada karıştırarak 15 dakika pişirin
süre sonunda vanilya,elma,kestane,üzümleri
ekleyin ve
karıştırıp,ağzı kapalı 10-15 dakika daha kısık
ateşte pişmeye bırakın
No comments:
Post a Comment