25/12/2013

Christmas breakfast...









breakfast with all the flavors of Christmas…




2 cups milk
1/2 cup water
1/2 cup steel cut oats
pinch of salt
generous pinch of : cardamom,nutmeg,cloves
2 teaspoons cinnamon
1 1/2  teaspoons vanilla extract
1 apple, chopped into small dice
1/2 cup peeled roasted chestnuts, roughly chopped
3 tablespoons raisins
maple syrup for serving

bring the water and milk to a brisk boil,stir in the oats, salt and spices
cook uncovered, stirring occasionally, until the oats are tender, about 15 minutes
add the vanilla,apples,chestnuts,raisins,stir and cover and
cook for another 10-15 minutes, stirring occasionally
serve warm,sweetening to your taste with maple syrup…





Noel aromaları ile tadlandırılmış bir kahvaltı seçeneği…




2 cup süt
1/2 cup su
1/2 cup öğütücüde çekilmiş yulaf
çimdik tuz
azar miktar: kakule,muskat,karanfil
2 çaykaşık tarçın
1 1/2  çaykaşık vanilya ekstresi
1 elma, küp doğranmış
1/2 cup  közlenmiş kestane,parçalanmış halde
3 kaşık kuru üzüm
akçaağaç şurubu


su ve sütü kaynatın,tuz,yulaf ve baharatları ekleyip,
arada karıştırarak 15 dakika pişirin
süre sonunda vanilya,elma,kestane,üzümleri ekleyin ve
karıştırıp,ağzı kapalı 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakın
ılık servis edin,tabiki üstüne arzu edilen tatlılıkta şurup gezdirerek…





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...