17/12/2013

roasted...

 
 
 
easy chicken recipe,
if you have some time to wait…
 
 
basit tavuklu tarif,
yeterli zamanınız varsa…
 
 

 
 
cider-roasted chicken with sweet potatoes
 
2 big sweet potatoes, roughly  cubed
2 red onions,cut into wedges
4 thyme sprigs
2 rosemary sprigs
olive oil for drizzling 
 
mix all above ingredients in your baking tray
season a bit
roast in 180 C oven for 13 minutes…
 
4 chicken breasts, with winglet attached and skin on
 prosciutto strips
100ml dry apple cider (or apple juice)
100ml chicken stock 
 
 season chicken to taste and scatter with thyme leaves
wrap each chicken breast in prosciutto rashers,
(however next time I’ll try with bacon to get more juicy/fatty flavors)
place them on top of potato mixture
drizzle with olive oil
add cider and stock to the tray
 roast covered with baking paper for an hour + 10 minutes
( roast uncovered for the last 5 minutes )
 
 
 
 
 
elma şırası-domuz pastırması ve tavuk … fırında
 
2 irice tatlı patates,iri küpler halinde 
2 ufak kırmızı soğan,kalın dilimlenmiş
taze kekik
taze biberiye
ovalamak için zeytinyağı
 
bu malzemeleri fırın tepsinizin içinde karıştırın
(ben alta yağlı kağıt döşüyorum)
tuz ve taze öğütülmüş biber ile tatlandırın
180 C ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin…
 
diğer tarafta,
4 tavuk göğüs+kanat ,derili halde
prosciutto dilimleri
100ml elma şırası (ya da elma suyu)
100ml tavuk suyu
 
tavukları tuz,biber,kekik ve biberiye ile ovalayın
prosciutto dilimlerine sarın
(ancak bacon dilimleri daha yerinde bir karar olurmuş sanki,
daha sulu ve yağlı bir lezzet elde etmek için…)
fırından aldığımız patateslerin üstlerine yerleştirin
hafif zeytinyağı gezdirip,
elma suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra
üstü yağlı kağıt ile kapalı bir saat 10 dakika pişirin
(son beş dakikayı üstünü açarak!)
 
 

6 comments:

  1. Selam Gul,
    Cok lezzetli gorunuyor ve de pratik. Bence de prosciutto crudo yerine bacon (pancetta a fette, dilim pancetta) daha iyi olurmus. Aynen dedigin gibi daha yagli. Italya'ya yerlesmeden once biri bana gun gelecek etin en yagli tarafini ayilarak ve de bayilarak yiyeceksin deseydi hadi be derdim. Ama 1. pancetta 2.pirzolanin yagi 3. pizza ustunde lardo. Ya nasil lezzetlilermis! Her yiyisimde atin olumu arpadan olsun diyorum :D
    Hamburger tarifinde de yorum olarak yazmistim. Pancettayi tavada bir iki cevirip hamburger uzerine koyuyorum, ha bir de sogani karamalize edip onu da ekliyorum hamburgere. Off, issizlikten butun gun evde olunca hayatimin tek konusu yemek oldu :)
    Sevgiler
    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok doğru tespitler... kilo almadığımız sürece ,zararı yok, keyfi var :D

      Delete
  2. prosciutto pisince sertlesiyor ! haklisin bacon daha iyi ;) cider var içinde bizim buralarin urunu denemeliyim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet ya,hiç düşünemedim bu kadar kuruyacağını ...

      Delete
  3. Evet, Beste de demis sertlesiyor, kuruyor diye. Aslinda sunu belirtmek isterim. Italya'da prosciutto dediginizde algilanan prosciutto cottodur, Gul senin kullandigin crudo (prosciutto crudo ki hem cok leziz hem de ne yazik ki en pahalli salamlardan. Zaten crudolu pizza soylerseniz crudo, pizza pisip firindan ciktiktan sonra ustune konur, yani kesinlikle pizza ile birlikte firina surulmez. Bu tarz tarifler icin bence en iyisi pancetta veya benzeri salamlar. Aciktim yaaa :))

    Deniz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...