23/07/2013

bahar tabağı...


 


 
 
Our plates are flowering...
 


 
In a large fry pan over medium-high heat, warm the olive oil.
Add sliced scallions and sliced zucchini, season with salt and pepper,
and sauté until the vegetables are tender for 7 to 8 minutes.
Add thinly sliced fresh chili peppers,lemon rind and bit of curry powder…
Lower the heat,add fresh thyme,basil and zucchini blossoms…
Meanwhile, bring a large pot of chicken stock+curry powder to a boil over high heat
 and add the pasta,cook until al dente, 7 minutes.
Transfer your pasta into the saucepan with a little bit of the boiling stock
and cooked them all for the last 2 minutes…
Add some butter and grated parmesan,before serving into plates…

 

 
 
Tabaklar çiçekler açıyor... 
 


 
Zeytinyağında doğranmış taze yeşil soğanı ve küp küp kesilmiş kabakları soteleyin
 Tuz, biber ile tatlandırın
Kıyılmış taze chili biber,limon kabuğu rendesi ve az köri ekleyin.
Ateşi kısıp,taze kekik,taze fesleğen,ve kalın doğranmış kabak çiçeklerini ilave edin.
Bu arada az köri eklenmiş tavuk suyunda,
al dente haşladığınız makarnayı son 3-4 dakikasında az haşlama suyu ile birlikte
 tavadaki sosa ekleyip, son dakikalarını hepsi  beraber çevirerek pişirin,
az tereyağ ve parmesan rendesi ile çevirip, servise alın…




 


4 comments:

  1. Adınıza yakışan bir başlık olmuş.
    Gerçekten çiçek açmış tabaklar, afiyetle...
    Ellerine sağlık, Gül.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sağol Sare'cim... senin tarzın bir tabak oldu bu! seversin bu çiçekleri çok... bu arada yenilebilir olanlar çıktı di mi ? kullandın mı hiç?

      Delete
  2. çok istah acici fotograflar sahane, yutkundum :) daha kabaklar yeni cicek acmaya basladi bizim burada tempura yapacagim bu sene kiyabildiklerime :) roka cickelerim var rizotto yapiyorum rokali ve roka cicekli ;)

    ReplyDelete
  3. o da çok hoş ve leziz geliyor,kulağa ! :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...