19/07/2013

wrapped,and devoured...

 





 
 
 
our typical dish "dolma" is either
 stuffed with rice+seasonings,served cold or
stuffed with meat+seasonings,served hot with yogurt...
beyond the classic,switch wineleaves with swiss chard and
meat stuffing with seabass,and
here is what you get !

 
 
  
sarma ama bu yoğurtsuz,
çünküüüüüüüü levrekli !
 
 



seabass fillets (cleaned of bones,skin and then chopped in small cubes)
a handful of fennel seeds,roughly beaten
3-4 spoons of fresh cream
a handful of parsley
fresh coriander
a handful of dill
2-3 scallions
salt,pepper
2 spoons of olive oil
 

blend the fresh greens (parsley,coriander,dill,scallions) with seasonings and olive oil,
then add the chopped fish,fennel seeds and cream
this will be your stuffing… 

 swiss chard (boiled for 1 minute,and blanched in iced water)
get rid of the thickest part of the rib in each leaf
and start wrapping around your stuffing
place them in your oven-proof dish,
dress with olive oil+bit of ground ginger+few bay leaves+lemon juice
cook in the oven at 180 C for 17-18 minutes…

this waistline-friendly recipe is from Arda,here!

 



levrek filetoları (kılçık ve derileri temizlenip,ince kıyılmış halde)
bir avuç rezene tohumu (havanda dövülmüş halde)
3-4 kaşık krema
bir tutam maydanoz
bir tutam taze kişniş
bir tutam dereotu
2-3 taze yeşil soğan
tuz,biber
2 kaşık zeytinyağı

yeşillikleri (maydanoz,kişniş,dereotu ve soğan) tuz,biber ve
zeytinyağı ilavesiyle blenderda kalın sos halinde çekiyoruz
içine kıyılmış balık etlerini,dövülmüş rezene tohumlarını ve kremayı ekleyip
iç malzememizi elde ediyoruz

pazı yapraklarımızı 1 dakika kaynayan suda tutup,buzlu kaba alıyoruz
yaprakların ortasındaki sert sap kısmı çıkartıp,
dolgu malzememizi sarıyoruz
fırın kabımıza dizip,
zeytinyağı+toz zencefil+defne yaprağı+limon suyu ilaveleriyle
180 C fırında 17-18 dakika pişiriyoruz

bu nefis sağlıklı tarif Arda'dan,burada !
 
 
 
 


3 comments:

  1. Ellerinize sağlık, müthiş bir lezzet.
    Geçenlerde elime kabak çiçeği geçtiğinde levreği soslayıp beklettim ve çiçeklere doldurup fırınlamıştım. Nefis oluyor.
    Çiçekler, yapraklar daha kimbilir neler mutfağımızdan gelip geçecek.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet evet... rastlamıştım ve tarifini not almıştım! hem göze hem mideye hitap eden şık,sağlıklı reçeteler :) Ellerine sağlık...

      Delete
  2. fine food vesselam ugrayip ilham aldim :) muck muck

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...