our typical dish "dolma" is either
stuffed with rice+seasonings,served cold or
stuffed with meat+seasonings,served hot with yogurt...
beyond the classic,switch wineleaves with swiss chard and
meat stuffing with seabass,and
here is what you get !
sarma ama bu yoğurtsuz,
çünküüüüüüüü levrekli !
seabass fillets (cleaned of bones,skin and then chopped in
small cubes)
a handful of fennel seeds,roughly beaten
3-4 spoons of fresh cream
a handful of parsley
fresh coriander
a handful of dill
2-3 scallions
salt,pepper
2 spoons of olive oil
blend the fresh greens (parsley,coriander,dill,scallions)
with seasonings and olive oil,
then add the chopped fish,fennel seeds and cream
this will be your stuffing…
swiss chard (boiled
for 1 minute,and blanched in iced water)
get rid of the thickest part of the rib in each leaf
and start wrapping around your stuffing
place them in your oven-proof dish,
dress with olive oil+bit of ground ginger+few bay leaves+lemon
juice
levrek filetoları (kılçık ve derileri temizlenip,ince kıyılmış halde)
bir avuç rezene tohumu (havanda dövülmüş halde)
3-4 kaşık krema
bir tutam maydanoz
bir tutam taze kişniş
bir tutam dereotu
2-3 taze yeşil soğan
tuz,biber
2 kaşık zeytinyağı
yeşillikleri (maydanoz,kişniş,dereotu ve soğan) tuz,biber ve
zeytinyağı ilavesiyle blenderda kalın sos halinde çekiyoruz
içine kıyılmış balık etlerini,dövülmüş rezene tohumlarını ve kremayı ekleyip
iç malzememizi elde ediyoruz
pazı yapraklarımızı 1 dakika kaynayan suda tutup,buzlu kaba alıyoruz
yaprakların ortasındaki sert sap kısmı çıkartıp,
dolgu malzememizi sarıyoruz
fırın kabımıza dizip,
zeytinyağı+toz zencefil+defne yaprağı+limon suyu ilaveleriyle
Ellerinize sağlık, müthiş bir lezzet.
ReplyDeleteGeçenlerde elime kabak çiçeği geçtiğinde levreği soslayıp beklettim ve çiçeklere doldurup fırınlamıştım. Nefis oluyor.
Çiçekler, yapraklar daha kimbilir neler mutfağımızdan gelip geçecek.
Sevgilerimle...
evet evet... rastlamıştım ve tarifini not almıştım! hem göze hem mideye hitap eden şık,sağlıklı reçeteler :) Ellerine sağlık...
Deletefine food vesselam ugrayip ilham aldim :) muck muck
ReplyDelete