Our plates are flowering...
In a large fry pan over medium-high heat, warm the olive
oil.
Add sliced scallions and sliced zucchini, season with
salt and pepper,
and sauté until the vegetables are tender for 7 to 8
minutes.
Add thinly sliced fresh chili peppers,lemon rind and bit
of curry powder…
Lower the heat,add fresh thyme,basil and zucchini
blossoms…
Meanwhile, bring a large pot of chicken stock+curry
powder to a boil over high heat
and add the pasta,cook
until al dente, 7 minutes.
Transfer your pasta into the saucepan with a little bit
of the boiling stock
and cooked them all for the last 2 minutes…
Add some butter and grated parmesan,before serving into
plates…
Zeytinyağında doğranmış taze yeşil soğanı ve küp küp
kesilmiş kabakları soteleyin
Tuz, biber ile
tatlandırın
Kıyılmış taze chili biber,limon kabuğu rendesi ve az köri
ekleyin.
Ateşi kısıp,taze kekik,taze fesleğen,ve kalın doğranmış
kabak çiçeklerini ilave edin.
Bu arada az köri eklenmiş tavuk suyunda,
al dente haşladığınız makarnayı son 3-4 dakikasında az
haşlama suyu ile birlikte
tavadaki sosa ekleyip,
son dakikalarını hepsi beraber çevirerek
pişirin,
Adınıza yakışan bir başlık olmuş.
ReplyDeleteGerçekten çiçek açmış tabaklar, afiyetle...
Ellerine sağlık, Gül.
sağol Sare'cim... senin tarzın bir tabak oldu bu! seversin bu çiçekleri çok... bu arada yenilebilir olanlar çıktı di mi ? kullandın mı hiç?
Deleteçok istah acici fotograflar sahane, yutkundum :) daha kabaklar yeni cicek acmaya basladi bizim burada tempura yapacagim bu sene kiyabildiklerime :) roka cickelerim var rizotto yapiyorum rokali ve roka cicekli ;)
ReplyDeleteo da çok hoş ve leziz geliyor,kulağa ! :P
ReplyDelete