29/03/2013

crackers... oatmeal crackers





they are best savored with "gravlax"
but try my following dips and combinations as well!


bence en güzel "gravlax" ile tadına varabilirsiniz
ancak verdiğim diğer tariflerle de bi deneyin!!




200 gm flour
200 gm oatmeal
60 gm oats
bicabonate of soda
8 gm salt
1 tablespoonful of dry thyme+rosemary+sage+basil (grinded)
1 tablespoon of flax seed
2/3 teacup oliveoil
1/2 teacup milk
1 1/2 teacup water

mix all,
form a dough,
roll out thin ( 3-4 mm) and cut with cookie cutters
bake in the hot oven ,180 C, for 18 to 22 minutes , depending on the thinness...




200 gm un
200 gm ince yulaf ezmesi
60 gm yulaf ezmesi
1 çaykaşık karbonat
8 gm tuz
1 kaşık kuru kekik+biberiye+adaçayı+fesleğen (beraber öğütülecek)
1 kaşık keten tohumu
2/3 çaybardağı zeytinyağı
1/2 çaybardağı süt
1 1/2 çaybardağı su

hepsini karıştır,
yoğur,
hamur haline getir,
3-4 mm kalınlığında aç,
diskler halinde kes,
180 C ısıtılmış fırında 18-22 dakika pişir...
 


 
 
and  few other combinations:
you may also serve these on
a toasted/grilled bread,rubbed with garlic,lightly drizzled with olive oil
ecco i miei "crostini" ;)
ve işte birkaç öneri :
ya da kızarmış ekmeği,sıcakken kesilmiş diş sarımsakla bi güzel ovuyoruz,
hafif zeytinyağı gezdirip,aşağıdaki hazırladıklarımızla sunuyoruz
alın size çeşit çeşit "crostini" ;)
 
 

rocket leaves+oliveoil+fresh chili peppers+garlic+toasted/unsalted pistachio nuts+salt+ground black pepper... all in blender... served with creamy goats cheese

roka+sızma zeytinyağ+taze chili biber+sarımsak+hafif tavada çevrilmiş tuzsuz antep fıstığı+tuz+karabiber... hepsi blendera... keçi peyniri üstünde sunuma...


fava beans cooked with a bit of olive oil and water,mixed with salt,black pepper,fresh tarragon and mint leaves,few sliced scallions... served with feta cheese and drizzle of oliveoil

az zeytinyağı ve su ile pişirilmiş taze bakla...sonrasında tuz,karabiber,taze tarhun ve nane yaprakları,az dilimlenmiş taze yeşil soğan ya da frenk soğanı ile tatlandırma... beyaz peynir ve zeytinyağı gezdirilerek sunuma...


black beans boiled+oliveoil+lemon juice+lemon rind+salt+garlic... all in blender...then mixed with fresh chili peppers and parsley...and garnished with chili peppers...

haşlanmış siyah fasulye+zeytinyağ+limon suyu+limon kabuğu rendesi+tuz+sarımsak...
hepsi blendera...taze chili biber ve kıyılmış maydanoz eşleşmesinden sonra sunuma...



avocado mashed+oliveoil+lemon juice+salt+ground black pepper...garnished with pastrami crisps

avokado,çatalla ezilmiş+zeytinyağ+limon suyu+tuz+karabiber...sunumda üstüne fırında kurutulmuş pastırma...
 

 
ricotta cheese flavored with lemon rind+scallions or chives+dill+ground black pepper...wrapped with smoked salmon and garnished with capers or caviar or wasabi...

önce ricotta ya da krem peyniri limon kabuğu rendesi+taze yeşil soğan ya da frenk soğanı+dereotu+karabiber ile tatlandırıyoruz...üstüne somon füme giydiriyoruz... kapari çiçeği ya da havyar ya da wasabi sos ile süslüyoruz...

 
white beans,boiled + fennel and smashed garlic sauteed in oliveoil + lemon juice + tarragon + salt + black pepper... all in blender... garnish with lemon zest

haşlanmış kuru fasulye + zeytinyağında sotelenmiş rezene ve ezilmiş sarımsak + limon suyu + tarhun otu + tuz + biber ... hepsi blendera... limon rendesi ile sunuma...



pickled tunny with scallions

taze yeşil soğanlı lakerda
 


oven-roasted cherry tomatoes seasoned with oliveoil+basil leaves+scallions+salt+pepper
+balsamic glaze+feta cheese

fırınlanmış çeri domates+zeytinyağ+fesleğen+yeşil soğan+tuz+biber+balsamik şurubu+beyaz peynir


roasted eggplants mixed with a bit of olive oil+salt+chili peppers+walnuts and a drizzle of honey

közlenmiş patlıcanları zeytinyağı+tuz+kırmızı pul biber+ceviz ile tatlandırıp,üstüne bal damlat!



mushrooms sauteed with onions+garlic in oliveoil,then seasoned with thyme and sage,salt,pepper,
garnished with blue cheese or gorgonzola

zeytinyağında soğan ve sarımsakla çevrilmiş mantarlar önce kekik ve adaçayı,tuz,biber ile tatlandırılır veeee rokfor,gorgonzola türü peynir ile servise...



spinach,wilted,squeezed of its juice and chopped... mixed with parsley+strained yogurt+garlic+chili peppers+salt.. and served with sprinkled pine nuts

ıspanak yaprakları (yıka-tencerede 2 dakika öldür-süzgeçte suyunu sık)... maydanoz+süzme yoğurt+sarımsak+chili biber+tuz ile tatlandırılıp,çam fıstık ile sunuma...
 
 
 
preboiled chickpeas+tahini+lemon juice+garlic paste+salt+chili peppers+olive oil...
garnished with parsley
 
haşlanmış nohut+tahin+limon suyu+dövülmüş sarımsak+tuz+zeytinyağ+chili biber...
maydanoz ile son rötuş ;)
 
 
 
... and now,let me hear about your combinations ?
let's enrich this crostini party with your flavors...!
 
 
 
 
haydi,şimdi sıra sizde!
farklı lezzet kombinasyonlarınızı yazın,
bu partiyi renklendirelim ;)




12 comments:

  1. Tam da iş listemdeki "Menü Hazırla" notunun üzerine geldi yazınız. Nasıl makbule geçti tahmin edersiniz :)))

    Sevgiler,
    Gülçin

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok sevindim... inşallah güzel menünüze katkıda bulunacak mezeler bulabilirsiniz... ;)

      Delete
  2. Merhaba,

    Çay bardağı büyük/küçük? Ml ya da cup cinsinden ölçü vermeniz mümkün mü? Yarın bunu ve limonlu tatlınızı denemeyi planlıyorum. Tarifler için teşekkürler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. çay bardağı = ince belli, bildiğimiz ! ;))

      Delete
  3. :))
    Doğru da bende Paşabahçenin 4 ayrı set çay bardagı var en küçügü ile en büyüğü arasında neredeyse iki katı fark var, ikisi ortasında karar kılayım bari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hay Allah! dur,hemen baktım şimdi... bendeki ince belliye yarım su doldurdum = 63 ml veya 1/4 cup denk geliyo ... tam dolusu da 1/2 cup gibi !! ok?!?

      Delete
  4. Çok teşekürler, makbule geçti :)) Bu arada ''halfway cookies'' de birkaç ay önce yapıldı ve pek şahane oldu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rica ederim... süperrrr,çok sevindim beğendiğinize :)

      Delete
  5. Bunlarin hepsi bir gün önceden hazirlanabilir mi acaba, sulanirmidir, ne dersiniz ?

    Selamlar

    Selma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhabalar Selma Hm.,
      krakerler pişirilip,cookieler gibi teneke kaplarda uzun süre dayanır... üst malzemelerin hepsini önceden hazırlayabilirsiniz (bir gün öncesinden... kimisi sarımsaklı olduğu için bir gün öncesi daha uygun ,yoksa daha uzun sürede fazlasıyla aromaları karışıyo) ancak biraraya getirme işlemini en sonlara bırakmak gerek ... ki ekmek ya da krakerlerin çıtırlığı kalsın !
      kolay gele...:)

      Delete
    2. cevabiniz icin cok tesekkür ederim, ins. becerebilirim :)

      Delete
    3. problem yok... becerirsiniz tabii ki... damağınıza uyan üç harcı seçip hazırlayın... strech filmleyip buzdolabına... sunumdan evvel de çıtır çıtır kızarmış ekmekleri sarımsakla ovup üstüne harçları yerleştirin... üç ayrı meze size ! :))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...