26/02/2013

eat me!




 


抹 茶


 
Matcha, is the fine powder green tea,
served in formal ceremonies in Japan.







… is full of naturally occurring antioxidants and amino acids
and one glass of matcha is the equivalent of 10 glasses of green tea
 in terms of its nutritional value and antioxidant content…

 
you can read more about it here :


 
Matcha, geleneksel Japon Çay Seremonileri’nde servis edilen
ince toz halindeki yeşil çay…

 
Gölgede yetiştirilen çay ağacı yapraklarından elde ediliyor…
Yapraklar toplandıktan sonra buhara maruz bırakılıp,
kurutuluyor, sap, damar ve diğer fazlalıkların ayrıştırılıp,
geride kalan %10'luk miktar çoooook yavaş bir süreçte,toz haline getiriliyor…
Toz olarak suya karıştırılıp içildiği için ,
besin değeri ve antioksidan içeriği açısından,
bir bardağı 10 demlenen yeşil çaya bedel!!!


Biraz daha bilgi,burada :


 
 
 
 

among various different uses of matcha,here is one :
matcha shortbread cookies :

but in case you don't have it,no worries...
you may use the recipe for plain shortbread cookies !

2 1/4 cup flour
1/4 teaspoon salt
1 1/4 cup butter
1 tablespoon matcha
1/2 cup sugar
1 egg yolk

whisk flour and salt
cream butter,add matcha and then sugar
and beat till you get a fluffy,creamy texture...
add the yolk and the flour mix alternately and form your dough...
roll into a ball and refrigerate overnight or at least 4 hours...
roll out,cut into shapes
bake at 160 C ,for 17 minutes...
Done!
 

 
 
matcha,çay olarak içilmesi dışında birçok tatlı ve kurabiye çeşitlerine,
yoğun aroması ve parlak yeşil rengiyle farklılık katıyor...
işte benden bir öneri:
matcha'lı kurabiye

ancak matcha bulamadıysanız,problem yok...
bu tarif sade kurabiye için de geçerli...
2 1/4 cup un
1/4 çaykaşık tuz
1 1/4 cup tereyağ
1 kaşık matcha
1/2 cup tozşeker
1 yumurta sarısı

un ile tuzu karıştırın
tereyağı krema kıvamında çırpın,matcha ve şekeri ekleyip
çırpmaya devam edin
yumurta sarısı ile unu azar azar ekleyerek,hamur haline getirin
bir gece ya da en az 4 saat buzdolabında bekletin (stretch filme sarılı olarak)
yarım santim kalınlığında açıp,şekilli kesin
160 C de 17 dakika pişirmek yeterli...

 
 






1 comment:

  1. ooooo bayilirim matcha 'li herseye incecik incecik harika gozukuyorlar:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...