19/10/2012

vazgeçilmezimiz!




a Turkish classic : karnıyarık / meat stuffed eggplants

I like to use mini eggplants for this dish,to serve in a suitable portion !
scratch or prick the eggplants and soak in salted water for an hour,
steam them for 20 minutes...
incise and make a well in the center
fill with the meat sauce (below),
add some chili paste diluted with water,sugar and salt,
place half cherry tomatoes on top and some fresh thyme
 and bake in the oven (200 C),
for 25 minutes covered with baking paper and
10 minutes uncovered for browning a bit!
  
meat sauce : chopped onions,smashed garlic sautéed in olive oil,
add and sauté thinly sliced green peppers,
then add the minced meat and cook for a couple of minutes,
then add cubed tomatoes,some parsley,fresh thyme and cook till saucy
 season with salt and pepper
önce patlıcanlar çatalla delinip,ya da yan çizikler atılıp tuzlu suya!
sonra buharda 20 dakika pişmeye!
sonra uzunlamasına yarılıp ortasında oyuk açılıp,kıymalı karışımla doldurulmaya!
az su,tuz,şeker ile sulandırılmış acıbiber salçası katılarak ve çeri domates,taze kekik süslemeleri ile doğruuuuu 200 C fırına!
üstü yağlı kağıt ile kapalı 25 dakika,üstünü açıp 10 dakika!
sonra da yanında tereyağlı sade pilav ile önüme!
kıymalı iç malzemesi : kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları zeytinyağında biraz sotele,
ince kıyılmış yeşil biberler ekleyip sotelemeye devam..
sonra kıyma ekleyip,birkaç dakika çevir,
küp kesilmiş domates,kıyılmış maydanoz,taze kekik ekle,ve suyunu az çekene dek pişir
tuz ve biber ile tatlandır


2 comments:

  1. Hiç buharda pişirmemiştim. İyi fikir!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sağlıklı,hafif,pratik,az pislik ve dakikası-yumuşaklığı vs. şaşmaz tarif ;)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...