09/07/2012

a refreshing soup

and that is our "gazpacho" version ,)
a cooling soup on a hot summer day...

bu da bizim "gazpacho"muz ,)
sıcak günlerin soğuk çorbası...



no big deal:

mix pre-boiled wheat ,pre-boiled chickpeas and a cucumber chopped into tiny cubes,
with creamy yogurt,add condiments :
a bit of salt,fresh aromatic herbs;dill,mint,tarragon,
liquidize to your taste of consistency with water,
and finish with drizzlings of a good quality virgin olive oil!
(oops,not to forget to sort out the outer shell of chickpeas!)

basit:

önceden haşlanmış buğday,ve nohutları,bir ufak doğranmış salatalık ile birlikte
yoğurdumuzla karıştırıyoruz,
biraz tuz,taze otlarla - dereotu,nane ve tarhun yakışır- tatlandırıyoruz,
su ekleyerek istenilen koyuluk kıvamını ayarlayıp
sızma zeytinyağı ile sunuyoruz!
(nohutların dış zarlarını temizlemeyi unutmayalım!)


2 comments:

  1. Canımcım, süper. Taze tarhunum yok ama kişnişim var. Semizotu da olabilir benim Yaz soğukluğumda... Ellerine sağlık.
    İnanır mısın biraz önce(bilgisayar başına geçmeden) (ısladığım) bir avuç buğdayı düdüklü:)) tencerede haşlanmaya bıraktım.
    Çok sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beynimi okumuşsun Sare :))) sana da kolay gelsin,bu sıcaklarda...
      kişniş de en sevdiğim otlardan... limon,çili biber ve zencefil kombinlerinde çok kullanırım,bu arada...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...