and that is our "gazpacho" version ,)
a cooling soup on a hot summer day...
bu da bizim "gazpacho"muz ,)
sıcak günlerin soğuk çorbası...
no big deal:
mix pre-boiled wheat ,pre-boiled chickpeas and a cucumber chopped into tiny cubes,
with creamy yogurt,add condiments :
with creamy yogurt,add condiments :
a bit of salt,fresh aromatic herbs;dill,mint,tarragon,
liquidize to your taste of consistency with water,
and finish with drizzlings of a good quality virgin olive oil!
(oops,not to forget to sort out the outer shell of chickpeas!)
basit:
önceden haşlanmış buğday,ve nohutları,bir ufak doğranmış salatalık ile birlikte
yoğurdumuzla karıştırıyoruz,
yoğurdumuzla karıştırıyoruz,
biraz tuz,taze otlarla - dereotu,nane ve tarhun yakışır- tatlandırıyoruz,
su ekleyerek istenilen koyuluk kıvamını ayarlayıp
sızma zeytinyağı ile sunuyoruz!
(nohutların dış zarlarını temizlemeyi unutmayalım!)
Canımcım, süper. Taze tarhunum yok ama kişnişim var. Semizotu da olabilir benim Yaz soğukluğumda... Ellerine sağlık.
ReplyDeleteİnanır mısın biraz önce(bilgisayar başına geçmeden) (ısladığım) bir avuç buğdayı düdüklü:)) tencerede haşlanmaya bıraktım.
Çok sevgiler.
beynimi okumuşsun Sare :))) sana da kolay gelsin,bu sıcaklarda...
Deletekişniş de en sevdiğim otlardan... limon,çili biber ve zencefil kombinlerinde çok kullanırım,bu arada...