06/03/2015

mercimek severler buraya!









lentil balls with pesto sauce
serve as a side dish,as an appetizer,or just simply on their own...


you may find the original recipe, here!




mercimekli toplar
garni,meze ya da tek başına... hepsine uyar!


orjinal tarif burada

2 cup haşlanmış yeşil mercimek
2 çırpılmış yumurta
3/4 cup ricotta peyniri (lor da iş görür)
1/4 cup rende parmezan peyniri
1 diş ezilmiş sarımsak
1/2 çaykaşık dövülmüş rezene tohumu
2 kaşık kıyılmış maydanoz
bir tutam taze kekik (yoksa kurusundan)
tatlandırmak için tuz ve karabiber
2/3 cup ekmek kırıntısı (galetaunu ya da 4-5 dilim etimek robotta çekilebilir)

önce haşlanmış mercimeği robotta pürüzsüz hale gelene dek çekin,
tabağa alıp içine diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın...
 malzemeleri birbirine yedirdikten sonra üstünü strech film ile kapatıp
 yarım saat buzdolabında bekletin...

bu esnada pesto sosu hazırlayın ... işte tarif : tık tık

fırınınızı 200 C ısıtın...
 yağlı kağıt serili fırın tepsinize,
 avucunuzda yuvarlayarak toplar halinde şekillendirdiğiniz
 mercimekli karışımları dizin 
15-18 dakika pişirin , 
arada tepsiyi sallayarak topların hertarafının kızarmasını sağlayın...

pesto sosunuzla sunabilirsiniz...


 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...