white romance starts with this soup!
cauliflower soup
place 1 onino,chopped into cubes in a
heavy bottom large pan
with 2 tablespoons butter and
sauté for 5 minutes until soft and
transparent
season with salt and pepper
add 2 cloves of crushed garlic and some
fresh thyme leaves
continue cooking for a few minutes and
then add
one cauliflower head , chopped into
florets
cook stirring occasionally till the florets
starts to brown
add 1,5 litres of chicken stock
bring to boil
reduce to a simmer and cover loosely over
the top
cook for 25 minutes
add 1/2 cup of cream,1/2 cup of milk and
1/2 cup of grated parmesan
continue cooking for another 5 minutes
carefully transfer the soup to a blender
blend until you have a smooth,creamy
texture
taste and adjust seasoning (salt,pepper,nutmeg)
serve hot
top with globs of cream and fresh thyme
leaves
if
you like, you can sauté a couple of florets of cauliflower to add on top
but best served with toasted slices of
sourdough bread,
grilled with blue cheese and walnuts
romantic bir menu başlangıcı :
karnıbahar çorbası
küçük küp küp doğranmış bir soğanı,2
kaşık tereyağı ile tenceremizde 5 dakika soteliyoruz
biraz tuz,biber ile tatlandıralım bu
arada…
2 diş ezilmiş sarımsak ile taze kekik
yaprakları ekleyip,biraz çevirelim
ve sonra bir ortaboy karnıbaharı,ufak
demetlere ayırıp,
tenceremize ekleyelim
biraz karıştırarak kavuralım
ve daha sonra 1,5 litre tavuk suyu
ekleyelim
kaynamaya bırakalım
kaynayınca altını kısıp,yarılayarak kapağını
örtüp,25 dakika pişmeye bırakalım
1/2 cup krema,1/2 cup süt ve 1/2 cup of nde
parmezan peyniri ekleyip
5 dakika daha pişmeye bırakalım
mutfak robotuna alıp,pürüzsüz kremamsı
dokuda çekelim
tuz,biber ve muskat ilavelerini yapıp
tattıktan sonra servise hazır artık…
ister krema damlaları ve taze kekik ile
ister tranş ince kesilmiş ve yağda
kızartılmış karnıbahar çiçekleri ile…
ama asıl kızarmış ekşi maya ekmek
dilimlerini rokfor türü bir peynir ve ceviz ile fırınlayarak sunmak şart!
En sevdiğim çorbalardan biri...
ReplyDeleteKekikli ve parmesanlı da denemem gerekiyor.
İyi fikir, ellerine sağlık:))
çok teşekkürler... şimdiden afiyetler!
Delete