how about
chocolate filled brioches with tiramisu
cream
to liven up your breakfast tray this
morning?
130 gms all purpose flour
pinch of salt
1 tablespoon sugar
1 teaspoon yeast
1 egg, beaten
1,5 tablespoons milk
55 gms butter
50 gms dark chocolate
eggwash (egg+water beaten together)
I start preparing my brioche a night
ahead:
mix the flour,salt and the instant yeast
add sugar,beaten egg and milk and mix
well
add the butter a few pieces at a
time,mixing well after each addition
continue kneading for 10 minutes, till
the dough is elastic
shape into a ball and leave to double in
size for an hour
knead to get the air out , cover well
with cling film and refrigerate overnight
next morning, roll a small piece of dough
between the palm of your hands, press a small piece of chocolate in, cover on
all sides and place in prepared mini muffin cups,buttered ahead
makes about 10 mini brioches
cover with a tea towel and leave to proof
for 1 hour
preheat the oven to 200C
brush the brioches with eggwash
and bake for about 15 minutes
and serve with this tiramisu cream:
250 gms mascarpone cheese
a small cup of strong espresso coffee
2 tablespoons marsala wine (or a liqueur
of your choice!)
2 tablespoons brown sugar
all ,beaten with electric mixer until
soft and fluffy,
refrigerate for use
bu sabah kahvaltınız için
kahve sosu eşliğinde çikolatalı kahvaltı
çöreklerine
ne dersiniz?
130 gm
un
½ çaykaşık tuz
1 kaşık şeker
1 çaykaşık instant kuru maya
1 yumurta,çırpılmış
1,5 kaşık süt
55 gm tereyağ
50 gm bitter çikolata
üstlerine sürmek için su ile çırpılmış
bir yumurta
hazırlığımı kahvaltı sabahı öncesi
,akşamdan başlıyorum:
un ,tuz ve mayayı havalandırarak
karıştırın
şeker,yumurta ve sütü ekleyerek unlu
karışıma yedirin
tereyağı partiler halinde ekleyin ve her
ekleme sonrası yoğurun
10 dakika kadar yoğurmaya devam edin
elastik bir hamur olacak
top haline getirip,bir saat kadar şişmesi
için bırakın
tekrar yoğurarak,içindeki havayı söndürün
stretch film ile üstünü örterek,gece
buzdolabında bekletin
sabah hamurdan küçük toplar
kopararak,avucunuzda yuvarlayın
herbirinin ortasına birer çikolata
parçası oturtarak,kenarlarından kapatın ve
minik toplar halinde,önceden yağlayarak
hazırladığınız ufak muffin kaplarınıza yerleştirin
yaklaşık 10 çörek yapabilirsiniz
üstlerini mutfak bezinizle örtüp,1 saat
kadar kabarması için bekletin
süre sonunda sulandırılmış yumurta ile
üstlerini fırçalayın
önceden 200 C ısıtılmış fırında 15 dakika
pişirin
ve mutlaka şu tiramisu kreması ile servis
edin:
250 gm mascarpone peyniri
1 fincan sert hazırlanmış espresso kahve
2 kaşık marsala (ya da seçtiğiniz bir
likör!)
2 kaşık kahverengi şeker
hepsini mixer ile çırpın ve kullanana dek
buzdolabında bekletin
Merhabalar ,
ReplyDeleteSorulara cevap verdiginiz icin bol bol soruyorum umarim rahatsizlik vermiyorumdur .
Tarifi denedim gercekten cok lezzetli oldu, bir gece onceden hazirlanmasi ise inanilmaz kolaylik .
Iki sorum olacak :
buzdolabindan ciktiktan sonra yeniden yogurup havasini aliyor muyuz ?
Ayni gun pisirmek istesek bu tarifi kullanabilir miyiz ?
Simdiden tesekkurler
Sevgiler
Derya
Rica ederim,Derya! Öncelikle paylaşmak ve tarifleri deneyip,beğendiğinizi duymak benim için büyük keyif ;) buzdolap sonrasında özellikle havasını almak için yoğurmuyorum ancak hamuru top haline almak,şekillendirmek sırasında bi nevi sönüyor! aynı gün pişirmek için buzdolabı yerine açıkta,mutfağın ılıman bir köşesinde 4-5 saat bekletip de pişirmek de aynı sonucu verecektir tahminimce,ancak denemedim ! sevgiler...
Delete