21/12/2014

CCC = chocolate crinkle cookies!



flour_less and butter_less
so rich,so  chocolatey,so fudgy

 

recipe here


 
  
çatlayan çikolatalı kurabiyeler
niye çatladılar,biliyor musunuz?
dayanılmaz lezzete ragmen beni şişmanlatamadıkları için ;)
yağ yok,un yok
yoğun bir çikolata tadı var,
o da yeter!
orjinal tarif burada ...



1 1/2 cups bitter çikolata
3 yumurta akı,oda sıcaklığında
2 cup pudra şekeri
1/2 cup kakao
1 kaşık mısır nişastası
çimdik tuz 
1 cup çikolatayı ben mari usulü eritin
diğer tarafta akları katı kar halinde çırpın
pudraşekerinin 1 cup ölçüsünü içine katıp çırpmaya devam edin
pürüzsüz parlak akışkan bir krema olacak
başka bir kapta kalan 1 cup pudra şekeri,kakao,mısır nişastası ve tuzu eleyin
bu kuru karışımı krema karışımına ekleyin ve yavaşça karıştırın
ılınmış eritilmiş çikolata ile kalan 1/2 çikolatayı  da ekleyip ,
sert ancak yapışkan bir hamur elde edin
 hamuru birkaç saat buzdolabında bekletirseniz daha kolay şekillendirebilirsiniz
hamurdan birer kaşık miktarda koparıp toplar halinde yuvarlayın ve
pudra şekerine bulayarak,
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize aralıklı dizin
 ve 170-175 C fırında 10-11 dakika pişirin!

 


3 comments:

  1. Nefis bir tarif,bu kurabiyeleri denemek fırsatım hiç olmadı..Galiba bu sefer dayanamıyacağım,muhteşem görünüyorlar..Fotoğraflar muhteşem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teşekkürler... gerçekten kolay yapımı, biraz zengin içerikli,adeta çikolata yemiş gibi oluyorsunuz ;) afiyetler ve iyi seneler ...

      Delete
  2. You have written great blog post same as i got my perfect weight loss diet from wheretobuygarciniacambogia.co.uk and i lose my weight successfully.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...