26/12/2014

my fave risotto = seafood



seafood risotto


seafood varieties 
(mussels,clams,squid,carpet shell,prawns)
oliveoil
onion
garlic
salt,pepper
parsley
lemon rind
arborio rice
butter
fish stock


heat 4-5 cups of fish stock,and cook the squid in the stock for 7-8 minutes...
set them aside
crush 2 cloves of garlic,gently fry in 3 tablespoons of olive oil
discard
add chopped  1/2 onion and saute 
then add the rice,2 cups,stir for a short while
then start cooking the risotto by adding fish stock bit by bit ,
and stirring all the time...
after 17 minutes ,add the mussels,clams,shells,squid...
season with salt, pepper
and finally the prawns 
this is your last 1-2 minutes
turn the heat off
add 1 tablespoon of butter,lemon rind ,and chopped parsley! 
now into your plates... 






denizmahsulleri 
(midye,kum midyesi,kalamar,karides)
zeytinyağı
soğan
sarımsak
tuz,biber
maydanoz
limon kabuğu rendesi
risotto pirinci
tereyağ
balık suyu

4-5 cup balık suyunu ısıtın,kalamarı 7-8ndakika bu suda haşlayabilirsiniz,
kenara alın
2 diş sarımsağı hafifçe ezip,3 kaşık zeytinyağında kızartın ve aroması çıktıktan sonra atın
1/2 soğanı ince doğrayıp,aynı zeytinyağında soteleyin
2 cup risotto pirincini ilave edip,yağda çevirin
balık suyundan azar azar ekleyerek,risottoyu pişirme sürecini başlatın
devamlı karıştırarak...
17. dakikada deniz mahsüllerini sırasıyla ekleyebilirsiniz
tuz ve biber ile tatlandırın
1-2 dakikada pişecekler
altını söndürüp,1 kaşık tereyağı ile bağlayın
limon kabuğu rendesi ve doğranmış maydanoz ilavesiyle tabaklara servis...





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...