07/11/2014

tiramisu cake !

 
 
 

 
the recipe is the same as my “cheesecake brownies” recipe ,here !
with just a few additions …
 

my chocolate batter is exactly the same as per “brownie mix”
and Mascarpone topping is the same as “cheesecake mix” , only this time I used
125 gms mascarpone and 125 gms cream cheese
and for this cake you will also need 1/2 package of saviordi (ladyfingers)
and 1/2 cup of strong espresso coffee
prepare the two batters as per the recipe of “cheesecake brownies”
pour the chocolate batter into your 9” baking pan,greased or lined with parchment paper
reserve 1-2 spoonfuls of chocolate batter (for layering on top)
place saviordi biscuits,lightly soaked in your espresso on top of this layer,
and push slightly
spread the cheesy batter over the saviordis
and lastly place spoonful of chocolate batter,reserved, on top of the creamy filling
swirl lightly with a knife
bake at 175 C for 45 minutes
let cool before slicing…
 
 
 
tiramisu pastası 
 
tarif “cheesecake brownie” tarifim ile aynı !
sadece bir iki ilave…
 
 çikolatalı ve peynirli karışımları ,buradaki tarife göre hazırlıyoruz
sadece bu sefer,225 gm mascarpone peyniri yerine
125 gm mascarpone+125 gm labne kullandım…
(yoğunluk ve yağ oranı daha hafifledi)
ayrıca bu pasta için,yarım paket savayer bisküvisi ile
 1/2 cup espresso kahvesi gerekiyor…
yağlanmış,ya da yağlı kağıt döşeli kek kalıbımıza
 önce çikolatalı karışımdan döküyoruz
(1-2 kaşık bu sosdan ayırın,en üste koymak için)
hafif espresso kahvesi ile ıslatılmış savayer bisküvileri bu karışımın üstüne diziyoruz
hafifçe bastırıyoruz
üstünü peynirli karışımla kaplıyoruz
en üste bir iki kaşık kalan çikolatalı karışım…
biraz bıçak ucu ile birbirine karıştırıp,
175 C fırında 45 dakika pişiriyoruz
kesmeden evvel tamamıyla soğumalı!


 


8 comments:

  1. oy oy ooyyy, yiyesi geliyor insanın, ellerine sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. tşk.lerrrr.... yiyelim o zaman ;)))

      Delete
  2. Acaba nasil bir kek kalibi kullaniyorsunuz ?
    Tesekkurler

    Derya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Altı çıkabilen 20 cm lik yuvarlak cheesekek kalıbında yapmıştım ...
      Sevgiler...

      Delete
  3. Sabah yaptim ve sogumasi icin zor bekledim :)) Gercekten cok guzel oldu .
    Tesekkurler

    Derya

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok sevindim... bu güzel haberlere ben de tatmış kadar oldum :)))

      Delete
  4. Ama, ben tiramusu yapmak istiiiiyorummm.
    Gül, bu tarifi nasıl kaçırmışım. Yutkundum.
    Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha haaaa .. sen yap biz yiyelim o zaman ;))) kendimi dinlenmeye çektim bu aralar :D çok makbule geçer :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...