OMG !
is my comment about this beauty!
roasted peaches dressed with salted
caramel and walnuts crumbs
and devoured with vanilla icecream...
olağanüstü leziz ! adeta cennetten çıkma…
fırınlanmış şeftaliler önce karamel sos
ve cevizli çıtır-kırıntılarla sıvazlanıyor,
sonra vanilyalı dondurma ile hoooop
yutuluyor...
crumbs:
1/2 cup pecans , toast in the oven (200 C) for 10 minutes,on
baking paper
stir to ensure they toast evenly
and leave to cool
then place cooled pecans into your
blender with
1 cup flour
1 tablespoon powdered sugar
1 tablespoon brown sugar
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder
70 gms butter, melted and cooled
1 teaspoon vanilla extract
and pulse the machine for few seconds
till large and small crumbs form
spread them out on baking paper and bake
for 8 minutes,
give it a stir for even browning, and bake them for another 4 to
5 minutes
and cool ( you may store in an airtight jar for later
use in your desserts ,or freeze it )
caramel:
place 2/3 cup sugar in a sauce-pan and
set over medium heat
as the sugar melt,use a spoon to stir to
break any chunks for melting evenly
stir till the melted sugar takes on an
amber color
remove from heat and carefully stir in
2/3 cup cream,
just a little drizzle at first and then the rest,stirring all the time…
if your sugar re-solidifies, return the
saucepan to the stove over medium-low heat
and stir it until the sugar melts
again
let cool slightly before adding 1 teaspoon vanilla extract
and 1/4 teaspoon fine sea salt
(you may store the caramel in a glass jar
in the fridge)
peaches:
roast 4 large firm-ripe peaches (halved
and pitted)
at 200 C for 30 minutes,
face-down in a well-buttered dish
drizzle with few drops of maple syrup and
cinnamon when done !
and now to serve:
place a peach half, face up
top with vanilla ice cream, caramel, and a handful of nutty crumbs
indulge !
cevizli kırıntılar:
1/2 cup cevizi,200 C fırında yağlı kağıt
üstünde kavurun… 10 dakika kadar
arada karıştırın,her tarafı aynı kızarsın
soğumaya bırakın
soğuduktan sonra cevizleri,
1 cup un
1 kaşık pudra şekeri
1 kaşık esmer şeker
1/4 çaykaşık tuz
1/4 çaykaşık kabartma tozu
70 gms tereyağ,eritilmiş ve soğumuş halde
1 kaşık vanilya ekstresi
ile mixer içine atın
pütürlü bir karışım elde edecek şekilde
birkaç saniye makineyi çalıştırın
tekrar yağlı kağıt üstüne karışımı
yayarak 200 C fırında
önce 8 dakika ,arada bir karıştırdıktan sonra 5 dakika
daha kızartın
fırından çıkartıp,soğumaya bırakın
(bu karışım tatlılarınıza eşlik edecek
güzel bir malzeme,dondurabilirsiniz!)
karamel:
2/3 cup şekeri orta ateşte eritin
Ara ara karıştırarak,topak şeker
parçaları tamamıyla eriyip,
koyu altın rengine dönene dek ateşte tutun
altını kapatıp,2/3 cup kremayı (ben bir
paket kremayı ekledim)
önce azar azar karıştırarak ilave edin, karıştırarak tümünü
yedirin
şeker tekrar topaklaşırsa ,kısık ateş
üstünde açabilirsiniz
soğumaya bırakın ve içine 1 çaykaşık vanilya
ekstresi ile
1/4 çaykaşık deniz tuzu ekleyin
karamelinizi cam kavanozda buzdolabında
saklayabilirsiniz
şeftaliler:
4 büyük olgun ancak sert şeftaliyi ikiye
bölün,çekirdeğini çıkartın
kesilmiş yüzeyi alta gelecek şekilde
tereyağlanmış payrex kaba yerleştirin ve
200 C de 30 dakika fırınlayın
çıkarınca sıcakken akçaağaç şurubu ve toz
tarçın ile tatlandırın
ve geldik sunuma:
yarım şeftaliyi kesilmiş yüzeyi üste
gelecek şekilde tabağa yerleştirin
bir top vanilyalı dondurma oturtun üstüne
sonra karamel sos ve bir avuç da cevizli
kıtırlar…
No comments:
Post a Comment