19/09/2014

no fry,just bake !

 

 
 
 
a healthy snack and
a tasty appetizer
 
 
 
fish balls
 
 
2 packs of salmon (canned) 160 gms in total,drained off juice/oil
3-4 slices of white bread,soaked in milk and squeezed off juice
1 egg
a small bunch of coriander
half tablespoon of lemon rind
1 tablespoon of  grated parmesan cheese – 15 gms
1 tablespoon grated fresh ginger
a clove of garlic , smashed
pepper
breadcrumbs mixed with turmeric and red pepper
 

in your  mixer, blend all ingredients except the breadcrumbs !
form into balls
roll all over in breadcrumbs mix
lay over your baking sheet lined with parchment paper
bake at 200 C for 18 minutes!

 
 
 
sağlıklı atıştırmalık,ve
leziz bir meze...
 
somonlu toplar
 
2 paket somon balığı (Dardanel yeni çıkarttı pakette!,konserve de olur)
yaklaşık toplamda 160 gm , bir tarafta paketten çıkartıp suyunu süzün…
3-4 dilim beyaz ekmek içi,sütte ıslatıp,sıkarak suyundan arındırın
1 yumurta
minik demet taze kişniş (sevmezseniz,maydanoz)
yarım kaşık limon kabuğu rendesi
1 kaşık parmezan peynir rendesi – 15 gm gibi
1 kaşık taze rende zencefil
bir diş sarımsak , ezilmiş halde
karabiber
ince toz çekilmiş ekmek kırıntısı  (galeta unu) ,biraz zerdeçal ve toz kırmızıbiber ilaveli
 

mixerinizde galetaunu hariç tüm malzemeyi karıştırın
elle toplar halinde form verin
galeta ununa bulayıp,
yağlı kağıt döşeli foron tepsinize dizin
200 C de 18 dakika pişirin !


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...