oriental meatballs
500 gms minced meat
1 egg yolk
1/2 cup breadcrumbs
2 scallions , thinly sliced
2 tablespoon chopped fresh coriander
2 garlic cloves , smashed
1 tablespoon grated fresh ginger
2 tablespoons of soya sauce
black pepper
mix all ingredients by hand
form into small balls
lay on your baking sheet lined with
parchment paper
bake in preheated oven at 200 C for 20
minutes!
in the mean time,
prepare 2 cups of white rice , washed and
boiled with 2,5 cups of water …
(no oil,no salt pleaseee!) just some lemon
rind when cooked…
and the sauce:
mix 1 tablespoon of cornstarch with 1/4 cup
water in a bowl
and in your pan ,put 1/4 cup
soy sauce + 1/4 cup brown sugar + 1 teaspoon ground ginger
+ and 1 cup water… and bring to boil over
medium heat
then slowly add the starch mix and stir
until thickened a bit over low heat
and leave to simmer for 2-3 minutes
once the meatballs are baked,put them
into this sauce and leave for 5 minutes
then ready to serve
with rice,meatballs and some minced scallions
or coriander and sesame seeds for garnish!
uzakdoğulu köfteler
500 gm kıyma
1 yumurta sarısı
1/2 cup ekmek kırıntısı (etimeği robottan geçirip kullanın)
2 yeşil soğan, ince doğranmış
2 kaşık kıyılmış taze kişniş
2 diş sarımsak , ezilmiş
1 kaşık rendelenmiş halde taze zencefil
2 kaşık soya sos
karabiber
tüm malzemeyi elle karıştırıp,yoğurun
minik toplar halinde şekillendirin
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize dizin
ısıtılmış fırında 200 C de 20 dakika pişirin
bu arada,
2 cup beyaz pirinci,yıkayıp,2,5 cup su ile haşlamaya bırakın …
(yağ ve tuz yok!) sadece isterseniz piştikten sonra
sıcakken üstüne limon kabuğu rendesi eklenebilir…
ve sos :
1 kaşık mısır nişastasını 1/4 cup suda eritin
sos tencerenizde 1/4 cup soya sosu + 1/4 cup esmer şeker + 1 çaykaşık toz zencefil
+ ve 1 cup suyu kaynamaya bırakın
daha sonra eritilmiş nişastayı azar azar ekleyerek ve karıştırarak koyulaştırın
2-3 dakika kaynasın,altını kapatın
köfteleri fırında piştikten sonra bu sosa katın
ve 5 dakika sosda bırakın
artık servise hazır!
beyaz pirinç pilavı,köfteler,ve süslemek için biraz kıyılmış yeşil soğan ya da kişniş ve
No comments:
Post a Comment