salmon roulade
somonlu rulo
Put 2 cups fresh spinach into a pan with a little water,
cover and bring to
boil and cook for two minutes,
then drain and refresh under cold water.
Squeeze
the juice and put in your blender with 3 egg yolks,
1 cup fresh basil, salt and pepper. Pulse
to a smooth paste.
Whisk 3 egg whites til soft peaks form,
Whisk 3 egg whites til soft peaks form,
then fold into the basil-spinach
mixture.
Spread this mixture on a baking tray lined with buttered parchment
and
bake for 15 minutes in hot oven 175 C.
Turn baked roulade out onto another sheet of
parchment and leave to cool.
2 cups taze ıspanağı kapaklı tencerede az su ile
kaynatıp,
yaklaşık 2 dakika,buzlu suya atarak soğutun ve
suyunu sıkarak blender'a alın.
1 cup taze fesleğen,az tuz,biber,ve 3 yumurta
sarısı ilavesi ile püre haline getirin.
Diğer tarafta katı kar halinde çırpılmış 3 yumurta
akını da ekleyerek,
söndürmeden karıştırın ve yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yayın.
söndürmeden karıştırın ve yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yayın.
175 C ısıtılmış fırında 15 dak pişirin.
Çıkarınca başka yağlı kağıda alıp,soğumaya bırakın.
For
the filling,combine 200 gms cream cheese, dill,1 lemon zest and juice.
Season
with salt and pepper to taste.
Place the spinach roulade onto a piece of plastic
wrap.
Spread the filling evenly over the spinach.
Sprinkle with capers, more
dill and black pepper.
Cover the filling with the salmon slices.
Roll up with the
help of the plastic wrap.
Refrigerate for few hours or
overnight.
İç
malzemesi için, 200 gm labne,bol dereotu,
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi,
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi,
az tuz
ve biber karıştırın.
Ispanak rulosunu stretch film üstüne yayın,
üstüne iç malzemeyi ince kat halinde sürün
üstüne iç malzemeyi ince kat halinde sürün
üstüne kapari çiçeği,dereotu,karabiber ve somon füme dilimlerini
yerleştirin
stretch film yardımı ile rulo halinde sararak buzdolabında 1 gün bekletin
I served the roulade slices on
bed of warm lentils,
enriched with a vinaigrette sauce and fresh herbs...
Rulolarımı,
vinegret sos (zeytinyağ+hardal+az balsamic sirke+tuz+biber)
ile tatlandırılmış,ve taze otlarla harmanlanmış,
ılık ılık haşlanmış yeşil mercimeğin üstüne yatırdım ;)
vinegret sos (zeytinyağ+hardal+az balsamic sirke+tuz+biber)
ile tatlandırılmış,ve taze otlarla harmanlanmış,
ılık ılık haşlanmış yeşil mercimeğin üstüne yatırdım ;)
Harika....
ReplyDeletetam da o sizin şahane davet sofralarınıza yakışır ;)
Deleteof sahane olmus ben bunu somon gravlaxla yaparim tesekkurler gul'cum
ReplyDeleteafiyetler ola...
Delete