18/05/2013

rollllled!

 
 
 
salmon roulade
 
 
somonlu rulo
 
 


 
 
Put 2 cups fresh spinach into a pan with a little water,
cover and bring to boil and cook for two minutes,
then drain and refresh under cold water.
 Squeeze the juice and put in your blender with 3 egg yolks,
1 cup fresh basil, salt and pepper. Pulse to a smooth paste.
Whisk 3 egg whites til soft peaks form, 
then fold into the basil-spinach mixture.
 Spread this mixture on a baking tray lined with buttered parchment
 and bake for 15 minutes in hot oven 175 C.
Turn baked roulade out onto another sheet of parchment and leave to cool.
 
 
2 cups taze ıspanağı kapaklı tencerede az su ile kaynatıp,
yaklaşık 2 dakika,buzlu suya atarak soğutun ve suyunu sıkarak blender'a alın.
1 cup taze fesleğen,az tuz,biber,ve 3 yumurta sarısı ilavesi ile püre haline getirin.
Diğer tarafta katı kar halinde çırpılmış 3 yumurta akını da ekleyerek,
söndürmeden karıştırın ve yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yayın.
175 C ısıtılmış fırında 15 dak pişirin.
Çıkarınca başka yağlı kağıda alıp,soğumaya bırakın.
 
 



  
For the filling,combine 200 gms cream cheese, dill,1 lemon zest and juice.
 Season with salt and pepper to taste.
Place the spinach roulade onto a piece of plastic wrap.
Spread the filling evenly over the spinach.
Sprinkle with capers, more dill and black pepper.
 Cover the filling with the salmon slices.
 Roll up with the help of the plastic wrap.
Refrigerate for few hours or overnight.
 
 
 
 İç malzemesi için, 200 gm labne,bol dereotu,
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi,
az tuz ve biber karıştırın.
Ispanak rulosunu stretch film üstüne yayın,
üstüne iç malzemeyi ince kat halinde sürün
üstüne kapari çiçeği,dereotu,karabiber ve somon füme dilimlerini yerleştirin
stretch film yardımı ile rulo halinde sararak buzdolabında 1 gün bekletin
 
 
 

 

I served the roulade slices on bed of warm lentils,
enriched with a vinaigrette sauce and fresh herbs...

 
Rulolarımı,
vinegret sos (zeytinyağ+hardal+az balsamic sirke+tuz+biber)
 ile tatlandırılmış,ve taze otlarla harmanlanmış,
ılık ılık haşlanmış yeşil mercimeğin üstüne yatırdım ;)
 
 


 


4 comments:

  1. Replies
    1. tam da o sizin şahane davet sofralarınıza yakışır ;)

      Delete
  2. of sahane olmus ben bunu somon gravlaxla yaparim tesekkurler gul'cum

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...