bluberries
raspberries
strawberries
blackberries
redcurrants
blackcurrants
sweet pie crust , recipe here ...a
basic one
or here for a more aromatic version
make your dough ahead,chill for
several hours,
roll out and arrange on your pie dish (with a removable bottom)
prick the bottom and sides with a fork,
brush lightly with an egg whipped with some sugar,
chill for an hour in fridge before
baking naked at 200 C for 20 minutes...
remove and leave to cool down,
spread a layer of lemoncurd mixed with vanilla cream...
and arrange mixed fresh berries and fruits on top...
what a fresh good-looking dessert!
yabanmersini
frambuaz
çilek
böğürtlen
frenküzümü
siyah üzüm
tatlı turta hamuru , en basit şekliyle burada
ya da biraz aromatik versiyon için ,burada
hamuru hazırlayıp,birkaç saat buzdolabında tutun
az unlu tezgahda açıp,kenarları çıkabilen turta kabınıza yerleştirin
çatalla hamurda minik delikler açın (hamurun kabarmasını önler!)
bir yumurtayı biraz şeker ile çırpıp,hamura ince bir tabaka sürün
(hamurun daha sonra meyveler konulunca,yumuşamasını önler)
pişirmeden tekrar bir iki saat buzdolabında bekletin
200 C fırında 20 dakika pişirin
çıkardıktan sonra iyice soğuması için bırakın
bir kat vanilyalı limonlu krema sürüp,
üstüne taze meyveleri bolca yayın ...
budur !
No comments:
Post a Comment