a bistro-like lunch
sooo stylish,sooo tasty
"cafe-bar" tarzı bir öğlen atıştırması
çok leziz ,bir o kadar da fiyakalı…
almond rich biscuits and mushrooms
for biscuits:
1 1/4 cups almond meal
1/4 tsp salt
1/4 tsp ground black
pepper
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
fresh herbs (sage,
rosemary, thyme), leaves finely chopped
1/4 cup cooked sweet
potato, mashed up
1 tsp ground flax
seeds
1/4 cup sun flower
oil
1/2 tbsp apple cider
vinegar
1/2 tbsp maple syrup
mix the almond meal, salt, pepper, baking soda, baking
powder
and chopped herbs in
a large bowl
puree the mashed sweet potato, ground flax seeds, oil,
vinegar and syrup
and mix with the dry ingredients
form a dough ,
work on a flour dusted counter and quickly roll /flatten to
1 cm thickness
cut out round disks,place on baking sheet lined with
parchment paper
bake for 15 minutes at 175 C preheated oven…
herbal-sweet-rich-moist biscuits!!!
bademli bisküvi üstü
kızarmış mantarlar
bisküviler:
1 1/4 cup badem unu (çiğ bademi öğütücüde ince
çekin)
1/4 çayk tuz
1/4 çayk karabiber
1/2 çayk karbonat
1/2 çayk kabartma
tozu
taze otlar (adaçayı,biberiye,kekik) ince kıyılmış
1/4 cup haşlanmış
tatlı patates,ezilmiş
1 çayk öğütülmüş
keten tohumu
1/4 cup ayçiçek yağı
1/2 kaşık elma
sirkesi
1/2 kaşık akçaağaç
şurubu
Badem unu,tuz,biber,karbonat,kabartma tozu ve kıyılmış
otları karıştırın
Diğer bir kapta da ıslak malzemeleri
(tatlı patates,keten tohumu,yağ,sirke,şurup)
püre halinde karıştırın
ve kuru malzemelere ekleyip,hamur haline getirin
hafif un serpilmiş bir tezgahda 1 cm kalınlığında açın
yuvarlak diskler halinde kesip
yağlı kağıt döşeli fırın tepsilerine dizip
175 C ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin…
fried mushrooms:
1 cup white beans,cooked
1 cup beef stock
1/2 lemon juice
1/2 tbsp miso paste
2 tbsp butter
a pack of chestnut
mushrooms , sliced
fresh thyme and
rosemary, leaves chopped
coarse pepper
puree beans, stock, lemon juice,and miso…set aside…
in skillet over medium-high heat, melt 2 tablespoons butter
add mushrooms and
fresh herbs and cook for 8 minutes, stirring frequently
stir in the pureed mix ,cook for another minute or two
season with black pepper to taste
no salt as miso gives quite a bit of saltiness!
place a warm biscuit on a plate and layer with fried mushrooms and gravy on top
garnish with thyme/rosemary leaves
kızartılmış mantarlar:
1 cup haşlanmış kuru fasulye,vakit yoksa konserve !
1 cup et suyu
1/2 limon suyu
bir paket kestane
mantarı , irice dilimlenmiş
taze kekik ve biberiye, kıyılmış
taze iri öğütülmüş kara biber
fasulye,et suyu,limon suyu ve miso püresini karıştırarak püre
halinde bekletiyoruz
tavada,yüksek ateşte 2 kaşık tereyağını eritiyoruz,
mantarlarımızı ve taze otları ekleyip,kızartıyoruz... 8 dakika...
püre halindeki karışımımızı da ekleyip , birkaç dakika daha
karıştırarak ısıtıyoruz
karabiber ile tatlandırıyoruz
tuz eklemeyin , zira miso yeteri derecede tuzluluk sağlıyor!
son adım :
ılık bisküviler
üstüne kızarmış mantarlar ve sosu
kekik veya biberiye ile süsleme !
offfff emin misin bunu sadece ogle yemegi olduguna ziyafte yemegi bu bal gibi :) birde yabani mantarlarla yapsam uc yildiz :)
ReplyDeletetabii ki sen bunu güzelim mantarlarınla farklı bir şölene çevirirsin ;))) ben de ilerde etli (kuzu yahni gibi,yine bol kekikli vs ) versiyonunu denemek istiyorum...
Delete