30/11/2013

rustic...

 
 
 
 
 

 

comfort-food cosy lunch
 

samimi ve tatminkâr bir tabak!
 
 
 
 
 
rustic vegetable soup
 2 tbsp olive oil
1 onion, chopped
1 stalk celery, diced
1 carrot,cut into chunks
2 cloves garlic, minced
2 tbsp tomato paste
3 tomatoes,diced
1 litre beef stock
1 tsp thyme
1 cup pasta
1 cup cooked chickpeas
1 cup cooked white beans
1 bunch swiss chard, chopped
2 tbsp grated parmesan
salt,and black pepper
 chili flakes,for serving
 minced fresh parsley,for serving
 
 

 
heat the olive oil
add onion, celery and carrot and saute til softened
add garlic, tomato paste,cook for 3 minutes
 then add diced tomatoes, stock and thyme,bring to a boil
cook for 10 minutes
add chickpeas,beans,swiss chard stems and pasta
simmer for 7 minutes
add swiss chard leaves
stir for a minute or two
season with salt and pepper
serve with parsley,and chili flakes on top and with a slice of toasted bread aside!
 
 

 
 
sebze çorbası
 
2 kaşık zeytinyağ
1 soğan,kıyılmış
1 sap kereviz,doğranmış halde
1 havuç, iri doğranmış
2 diş sarımsak,ince kıyılmış
2 kaşık domates ezmesi
3 domates,iri doğranmış
1 litre et suyu
1 çayk kekik
1 cup makarna veya erişte
1 cup haşlanmış nohut
1 cup haşlanmış kuru fasulye
1/2 demet pazı,doğranmış
2 kaşık rendelenmiş parmesan peyniri
tuz, biber
 acı kırmızı biber ,servisde
kıyılmış maydanoz,servisde
 

 
 
 
soğanı,kereviz saplarını ve havucu zeytinyağında yumuşayana dek soteleyin
sarımsak ve domates püresi ilavesiyle 3 dakika karıştırarak pişirin
doğranmış domatesleri,et suyu ve kekiği ekleyip kaynamaya bırakın
10 dakika pişirin
haşlanmış nohutları,fasulyeleri,pazı saplarını ve makarnayı ekleyin
7 dakika kaynasın (erişte için 4-5 dakika yeterli)
pazı yapraklarını ekleyip,karıştırıp altını kapatın
tuz,biber ile tatlandırıp
maydanoz,acı pul biber yakışır
tabiki kızartılmış ekmek yanında…
 
 



2 comments:

  1. This soup looks so delicious! I could definitely warm up to a bowl of these on a freezing day like today.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...