mushroom tart
puff pastry
2 egg yolks
500 gms mushrooms, cleaned
3 tablespoons olive
oil
1 clove garlic,smashed
a handful of fresh thyme, chopped
3/4 cup ricotta
2 tablespoons creme
fraiche
200 gms gruyère cheese, sliced
2 scallions, chopped
salt and pepper
balsamic glaze for dressing
preheat the oven to 180 C
cut six rounds of your puff pastry
place on a baking tray
prick the dough with a fork
brush the edges with egg wash (egg yolk + 1 teaspoon water)
bake for 10 minutes ,remove to cool down a bit
meanwhile tear the mushrooms into pieces
heat the oil in a pan and fry the mushrooms over a low heat
until tender but not browned,
adding the garlic,scallions,thyme,salt and pepper
about 15 minutes.
in a separate bowl,mix ricotta+creme fraiche+egg yolk+salt+pepper
now,divide the ricotta mix among the bases of the puff
pastry rounds, spreading it out evenly
place thin slices of gruyère cheese on top,
then the mushrooms
scatter with the thyme leaves and season with pepper
bake for 20 minutes at 200 C
or until the puff
pastry borders are golden and risen
and the bases are cooked
Serve warm,drizzled with balsamic syrup,scattered with thyme
sprigs,
with green salad or rocket leaves…
mantarlı puf
milföy hamuru
2 yumurta sarısı
500 gm mantar,fırçalayarak temizleyin!
3 kaşık zeytinyağ
1 diş sarımsak,ezilmiş halde
bir avuç taze kekik,kabaca kıyılmış
3/4 cup lor peyniri(ya da ricotta)
2 kaşık taze krema
200 gm gravyer peyniri ,ince dilimlenmiş
2 yeşil taze soğan,ince halka doğranmış
tuz , biber
sunum için balsamik şurup
fırını 180 C ısıtın
milföy hamurundan altı adet yuvarlak disk kesin
yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin
hamurda çatalla minik delikler açın (kabarmaması için)
kenar kısımlarına fırça ile yumurta+su karışımı sürün (1 yumurta sarısı + 1 çaykaşık su)
10 dakika fırında önpişirme yapıp,çıkartın
bu arada,mantarları gelişi güzel doğrayın
tavada ısıttığınız zeytinyağında sotelemeye başlayın
sarımsak,taze soğan,kekik,tuz ve biber ekleyip yumuşayana
ve suyunu çekene dek pişirin , yaklaşık 15 dakika
ayrı bir kapta,diğer yumurta sarısı +lor peyniri + taze krema + tuz ve biberi karıştırın
bu karışımı milföy halkalarına sürün
üstüne gravyer dilimlerini yerleştirin
sonra mantarları
biraz kekik serpiştirin
hafif taze öğütülmüş karabiber
ve tekrar fırına ...
200 C de 20 dakika
ya da kenarlar kızarıp,tabanlar pişene dek...
ılık ılık servise hazırlar...
roka ya da yeşil salata eşliğinde,
biraz da balsamik şurubu gezdirerek !
It looks so good
ReplyDeletethks... tastes good as well ,you must try them;))
Delete