18/08/2013

mushroom tartlets

 
 
 
 
 
 
 
mushroom tart
 
puff pastry
 2 egg yolks
500 gms mushrooms, cleaned
 3 tablespoons olive oil
 1 clove garlic,smashed
a handful of fresh thyme, chopped
 3/4 cup ricotta
 2 tablespoons creme fraiche
200 gms gruyère cheese, sliced
2 scallions, chopped
 salt and pepper 
balsamic glaze for dressing 
 
 
 
 
preheat the oven to 180 C
cut six rounds of your puff pastry
place on a baking tray
prick the dough with a fork
brush the edges with egg wash (egg yolk + 1 teaspoon water)
bake for 10 minutes ,remove to cool down a bit
meanwhile tear the mushrooms into pieces
heat the oil in a pan and fry the mushrooms over a low heat until tender but not browned,
adding the garlic,scallions,thyme,salt and pepper
 about 15 minutes.
in a separate bowl,mix ricotta+creme fraiche+egg yolk+salt+pepper
now,divide the ricotta mix among the bases of the puff pastry rounds, spreading it out evenly
place thin slices of gruyère cheese on top,
then the mushrooms
scatter with the thyme leaves and season with pepper
bake for 20 minutes at 200 C
 or until the puff pastry borders are golden and risen
and the bases are cooked
Serve warm,drizzled with balsamic syrup,scattered with thyme sprigs,
with green salad or rocket leaves…
 
 
 
 
mantarlı puf


milföy hamuru
2 yumurta sarısı
500 gm mantar,fırçalayarak temizleyin!
3 kaşık zeytinyağ
1 diş sarımsak,ezilmiş halde
bir avuç taze kekik,kabaca kıyılmış
3/4 cup lor peyniri(ya da ricotta)
2 kaşık taze krema
200 gm gravyer peyniri ,ince dilimlenmiş
2 yeşil taze soğan,ince halka doğranmış
tuz , biber
sunum için balsamik şurup
 
 



 
 
fırını 180 C ısıtın
milföy hamurundan altı adet yuvarlak disk kesin
yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin
hamurda çatalla minik delikler açın (kabarmaması için)
kenar kısımlarına fırça ile yumurta+su karışımı sürün (1 yumurta sarısı + 1 çaykaşık su)
10 dakika fırında önpişirme yapıp,çıkartın
bu arada,mantarları gelişi güzel doğrayın
tavada ısıttığınız zeytinyağında sotelemeye başlayın
sarımsak,taze soğan,kekik,tuz ve biber ekleyip yumuşayana
ve suyunu çekene dek pişirin , yaklaşık 15 dakika
ayrı bir kapta,diğer yumurta sarısı +lor peyniri + taze krema + tuz ve biberi karıştırın
bu karışımı milföy halkalarına sürün
üstüne gravyer dilimlerini yerleştirin
sonra mantarları
biraz kekik serpiştirin
hafif taze öğütülmüş karabiber
ve tekrar fırına ...
200 C de 20 dakika
ya da kenarlar kızarıp,tabanlar pişene dek...
ılık ılık servise hazırlar...
roka ya da yeşil salata eşliğinde,
biraz da balsamik şurubu gezdirerek !
 
 
 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...