after gathering all the currants from the bushes in my garden,
I decided to bake this pie with the addition of apricots to equalize the acidic flavour...
bahçedeki tüm frenk üzümleri toplandı...
artık tart,reçel,soslar yapma zamanı!
Bu tarta üzümlerin mayhoşluğunu biraz dengelemek için kayısı da ekledim...
artık tart,reçel,soslar yapma zamanı!
Bu tarta üzümlerin mayhoşluğunu biraz dengelemek için kayısı da ekledim...
let's start with the crust :
200 gms of flour
100 gms of butter
1 tablespoon sugar
cold water
Cut the butter in the flour,add the sugar and then rub in the butter
with the fingertips until the mixture is like breadcrumbs.
Then mix in just enough cold water to bring the mixture together into a ball.
Chill for at least half an hour before rolling out...
Roll out half evenly in a circle,
line the bottom of your dish,
brush with a beaten egg and sugar mixture,
put in the fruits and sprinkle over some sugar...
you may also add aromas like cinnamon,vanilla,lemon rind at this point...
roll out the other half,lay it over the top,seal the edges by pressing down with a fork...
again brush with the beaten egg.
Bake at 190 C for half an hour,or until the juices start to bubble out of the slits.
tart hamurundan başlayalım:
200 gm un
100 gm tereyağ
1 kaşık şeker
soğuk su
Yağı parça parça şeker ve un karışımına ekleyip,
parmak uçları kırıntılı bir karışım elde edene dek yediriyoruz.
Azar azar suyu katıp,yoğurarak hamur haline getiriyoruz
ve açmaya geçmeden evvel buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz...
hamurun yarısını yuvarlak açıp,yağlanmış tart kalıbına döşüyoruz...
ben,ince bi tabaka 1 yumurta ve şeker karışımı sürüyorum,şart değil!...
meyvelerimizi dizip,üstlerine şeker gezdiriyoruz...
istenirse vanilya,tarçın,limon kabuğu rendesi ya da file badem gibi
farklı aromalar katılabilir...
diğer kalan hamuru da açıp üstüne kapatıyoruz
ve yanları çatal yardımı ile kapatıyoruz...
üst hamura çizikler yapıp,tekrar yumurta karışımından sürüyoruz.
190 C fırında yarım saat,
ya da meyvelerin suyu kaynayarak kesiklerden akana dek pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment