tartes aux pommes
tartes aux prunes
(or galette)
(or galette)
roll out the dough and place in buttered pie dish,
prick holes with a fork and brush with egg yolk sweetened with sugar
place slices of apples,prunes
sprinkle some sugar on top
into the oven , 180 C , for 30 minutes...
elmalı tart
erikli tart
(ya da galette)
(ya da galette)
hepsi bu hamurla yapıldı...
biraz da limon kabuğu rendesi ekledim hamura...
biraz da limon kabuğu rendesi ekledim hamura...
hamuru açıp,yağlanmış tart kalıbına döşe,
çatalla delip,tozşeker ile tatlandırılmış yumurta sarısı sür
dilimlenmiş elmaları ya da erikleri diz
biraz tozşeker serpip
doğru fırına, 180 C de yarım saat...
çok guzeller gul gibi suslenmis ben seftali zannetmistim Fb'da minik fotograftan :) harikasin yasayin tartlar :)
ReplyDeletekolayıma da geliyor açıkçası bunlar! hamuru fazla hazırlayıp , freezer'a ... sonra da çeşit çeşit meyvelerle,büyük, küçük fırınla ! çok pratik :)))
Deleteçok çok güzel. ben de şeftalili tart yapmayı
ReplyDeletedüşünüyorum. elmalı hep yaparım. eriklisi de
mükemmel. hangi birini yapsam :)
elmalı bir klasik... kayısı ve erikli hafif mayhoşumsu,dondurmayla harika, armut,şeftali daha tatlı ,tek başına bile yeterliler ... seç seç,yap ,ye :D
Delete