12/03/2013

tea time,cake time!





 
 
 
 
 
Mascarpone cake
 
265 gms flour
175 gms sugar
220 gms mascarpone cheese
3 eggs
9 cl milk
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 cup of raisins (previously soaked with Grand Marnier)
1 tablespoon of orange zest
 
preheat your oven to 210 C
beat the cheese with sugar for a few minutes,
then add eggs,one by one,mixing well after each addition
add the flour,vanilla and baking powder,and orange zest
mix well
and finally add the milk and raisins
pour the mixture into buttered cake tin
and bake in the oven for 10 minutes at 210 C
reduce the heat to 180 C and bake for 30 minutes and you're done!
serve with raspberry sauce...
 
 
 
 
265 gm un
175 gm şeker
220 gm mascarpone peyniri
3 yumurta
9 cl süt
1 çaykaşık vanilya ekstresi
1 1/2 çaykaşık kabartma tozu
1/2 cup of kuru üzüm (Grand Marnier ile ıslanmış)
1 kaşık portakal kabuğu rendesi
fırını 210 C ye ısıtın
mixer ile peyniri şeker ile birkaç dakika karıştırın,
yumurtaları tek tek ekleyerek iyice karışıma yedirin
unu,vanilyayı,kabartma tozunu,ve portakal kabuğu rendesini ekleyip,karıştırın ve
son olarak süt ile kuru üzümleri katın
karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp
210 C de 10 dakika
daha sonra fırının ısısını 180 C ye düşürüp 30 dakika pişirin.
frambuazlı sos ile servise hazır...
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...