09/03/2013

a messed up lasagne...soooo rustic!




 

 
 
messy but extra-tasty!

 
biraz karman çorman ama lezzeti müthiş!


 


  olive oil
  lamb shanks,marinated for 2 days in this mix:
(juice of onion+oliveoil+thyme+smashed garlic+milk)
  onion, chopped
 2 cloves garlic, crushed
 1 cup white wine
  cherry tomatoes
  thyme sprigs
 1 cup water
 lasagne sheets
  mozzarella, torn to pieces


 

  Heat the oil in a large cast-iron saucepan over high heat.
Add the lamb and cook for 1–2 minutes each side or until browned.
 Remove from the pan and set aside.
 Add the onion and garlic and cook for 1–2 minutes or until softened.
Add the wine, tomatoes, thyme and water and stir to combine.
 Add the lamb back to the pan and bring to the boil.
 Reduce the heat to low, cover and simmer for 2-3 hours or
 until the lamb is tender  and falling off the bone.
 Remove the lamb from the pan and shred the meat from the bones.
 Break the lasagne sheets into rough pieces
and cook in a large saucepan of salted boiling water for 5 minutes or until al dente.
Drain and return to the pan.
 Add the shredded lamb and toss to combine.
 Top with mozzarella and spoon over the pesto to serve.
mmmmm… mouthwatering!



 
 

Zeytinyağı
Kuzu incik , 2 gün şu solusyonda marine ettik:
(soğan suyu+zeytinyağ+kekik+ezilmiş sarımsak+süt)
Soğan,ince doğranmış
2 diş sarımsak,ezilmiş
3/4 bardak beyaz şarap
Çeri domates
(ben ilave olarak biraz da yazdan kavanozladığım domates sosumdan koydum)
Taze kekik,
1 bardak su
Lazanya
Mozzarella peyniri,en tazeciğinden,parça parça
(olmazsa taze lor da olur!)

 

Döküm tencerede,yüksek ateşte zeytinyağını kızdırıp,
incikleri birkaç dakika kızarana dek pişirdik.
Kenara alıp,tencereye soğanı ve sarımsakları atıp birkaç dakika çevirdik
 ve şarap,domatesler,kekik ve su ilavesiyle
 incikleri tekrar geri atıp kaynayana dek bekledik…
Altını kısıp,kapaklı yaklaşık 2-3 saat,etler iyice pişene dek ağır ağır pişirdik…
Etleri kenara alıp,kemiklerden sıyırıp didikledik biraz…
Bu arada kaynayan tuzlu suda lazanyaları gelişi güzel iri parçalara kırıp,
5 dakika ,dişe gelir kıvamda haşladık…
Büyük tenceremizdeki sosun içine attık…
Sonra parça etleri attık…
Sonra parçalanmış mozzarellayı ve
Sonra da pesto sosu…
ağız sulandıran bir görüntü ile karşılaşıverdik ;)
 


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...