Easiest
and yummiest recipe ever!!
...
quickiest to prepare…longest to bake…
bu
kadar kolay ve bu kadar ağız sulandıran bi tarif daha var mı??
hazırlamak
çarçabuk da ,tadmayı beklemek biraz uzunca…
Lemon
pudding cake
1
tablespoon butter
1/2
cup sugar
2
eggs, separated
2/3
cup buttermilk
1
tablespoon lemon zest
2
tablespoons lemon juice
1/4
cup all-purpose flour
1/4
teaspoon salt
Pre-heat
oven to 165 C
Butter
and lightly sugar 4 ramekins.
In
a mixer, combine yolks, buttermilk, lime juice and lime zest
and
beat until well combined.
Reduce the speed to low and slowly add flour,
sugar and salt until just combined.
Beat
egg whites with a whisk attachment until you get stiff peaks
then combine the two mixtures by gently
folding them together
Divide
evenly amongst ramekins then bake in a water bath
(set
ramekins in a roasting tray and fill with water halfway up the sides of the
ramekins.)
Bake
in the oven for 60 minutes
Allow to cool slightly, then carefully invert
onto a plate.
and
next time try it with oranges !!
Limonlu
tatlı
1
kaşık tereyağ
1/2
cup tozşeker
2
yumurta,ak ve sarıları ayrılmış
2/3
cup buttermilk* (yayıkaltı süt!)
*(1
kaşık limon suyunun üstünü 1 cup’a dolduracak kadar süt ekleyip
5 dakika bekletin…oldu size 1 cup
buttermilk!!)
1
kaşık limon kabuğu rendesi
2
kaşık limon suyu
1/4
cup un
1/2
çaykaşık kabarma tozu
1/4
çaykaşık tuz
Fırını
165 C de ısıtın
Pyrex,mini
sufle kaplarınızı yağlayın,hafifçe şekerleyin
Mixerle
yumurta sarılarını,buttermilk,limon suyu,ve limon kabuğu rendesi ile iyice
çırpın
Hızı
azaltıp içine un,kabartma tozu,şeker ve tuzu ekleyin
Diğer
taraftan yumurta aklarını katı kar haline gelene dek çırpın
Akları
diğer karışıma söndürmeden yavaşça karıştırın
Kaplarınızı
bu karışım ile doldurup,içi su dolu tepsi içine yerleştirerek fırına verin
Yaklaşık
60 dakika…
Hafif
soğuyunca tabaklara tersyüz edin,servise hazır…
bir
dahaki sefere de portakal ile deneyin!!
oh mi slimon limon tatli yapmiyorum uzuuuuun zamandir bununla acilisi yapmali:)
ReplyDeleteWow enfes görünüyor. Limonlu herşeye bayılırım. Soslu gibi olmuş ne güzel.
ReplyDeletebergamutla yapiyorum simdi!
ReplyDeleteHarika görünüyorlar. Benzer bir tarifi uzun zamandır denemek istiyordum, sizinki çok pratik görünüyor. Umarım tutturabilirim. Elinize sağlık ! Blogunuz çok çok güzel.
ReplyDeleteçok çok teşekkürler... tatlının "tatlı" tarafı kendinden sosunu oluşturması ve fırın ayarı bi değişkenlik göstermezse,bu ölçü ve zamanlama ile doğru kıvama ulaşabilirsiniz sanırım... ve tabii yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir ;)))
ReplyDelete