15/01/2013

luscious lemon...

 
 
 
 

 
 

Easiest and yummiest recipe ever!!
... quickiest to prepare…longest to bake…

 

bu kadar kolay ve bu kadar ağız sulandıran bi tarif daha var mı??
hazırlamak çarçabuk da ,tadmayı beklemek biraz uzunca…
 
 
 


Lemon pudding cake

 
 

1 tablespoon butter
1/2 cup sugar
2 eggs, separated
2/3 cup buttermilk
1 tablespoon lemon zest
2 tablespoons lemon juice
1/4 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
Pre-heat oven to 165 C
Butter and lightly sugar 4 ramekins.
In a mixer, combine yolks, buttermilk, lime juice and lime zest
and beat until well combined.
 Reduce the speed to low and slowly add flour, sugar and salt until just combined.
Beat egg whites with a whisk attachment until you get stiff peaks
 then combine the two mixtures by gently folding them together
Divide evenly amongst ramekins then bake in a water bath
(set ramekins in a roasting tray and fill with water halfway up the sides of the ramekins.)
Bake in the oven for 60 minutes
 Allow to cool slightly, then carefully invert onto a plate.
 

and next time try it with oranges !!
 
 
 
 

Limonlu tatlı

 

1 kaşık tereyağ
1/2 cup tozşeker
2 yumurta,ak ve sarıları ayrılmış
2/3 cup buttermilk* (yayıkaltı süt!)
*(1 kaşık limon suyunun üstünü 1 cup’a dolduracak kadar süt ekleyip
 5 dakika bekletin…oldu size 1 cup buttermilk!!)
1 kaşık limon kabuğu rendesi
2 kaşık limon suyu
1/4 cup un
1/2 çaykaşık kabarma tozu
1/4 çaykaşık tuz
Fırını 165 C de ısıtın
Pyrex,mini sufle kaplarınızı yağlayın,hafifçe şekerleyin
Mixerle yumurta sarılarını,buttermilk,limon suyu,ve limon kabuğu rendesi ile iyice çırpın
Hızı azaltıp içine un,kabartma tozu,şeker ve tuzu ekleyin
Diğer taraftan yumurta aklarını katı kar haline gelene dek çırpın
Akları diğer karışıma söndürmeden yavaşça karıştırın
Kaplarınızı bu karışım ile doldurup,içi su dolu tepsi içine yerleştirerek fırına verin
Yaklaşık 60 dakika…
Hafif soğuyunca tabaklara tersyüz edin,servise hazır…
 

bir dahaki sefere de portakal ile deneyin!!
 
 
 

5 comments:

  1. oh mi slimon limon tatli yapmiyorum uzuuuuun zamandir bununla acilisi yapmali:)

    ReplyDelete
  2. Wow enfes görünüyor. Limonlu herşeye bayılırım. Soslu gibi olmuş ne güzel.

    ReplyDelete
  3. bergamutla yapiyorum simdi!

    ReplyDelete
  4. Harika görünüyorlar. Benzer bir tarifi uzun zamandır denemek istiyordum, sizinki çok pratik görünüyor. Umarım tutturabilirim. Elinize sağlık ! Blogunuz çok çok güzel.

    ReplyDelete
  5. çok çok teşekkürler... tatlının "tatlı" tarafı kendinden sosunu oluşturması ve fırın ayarı bi değişkenlik göstermezse,bu ölçü ve zamanlama ile doğru kıvama ulaşabilirsiniz sanırım... ve tabii yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir ;)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...