09/11/2012

poor quails exhausted ...

 



wanna impress your guests at a dinner party?!
then go on with this recipe,a bit demanding but worth the taste...


sofranızdaki davetlileri etkilemenin tek yolu!!
bu tarifi uygulamak... biraz zahmetli ancak lezzete değer...
 

 
 
 
 
the troublesome and delicate process is deboning the quails,which was easily done by Ahmet:)
 
 
işin en zor ve hassas olanı bıldırcınların kemiklerini çıkarma işlemi!
Ahmet her zamanki gibi bunun üstesinden geldi :)
 
 
 
 
 
 
then they are stuffed with a spinach-mushroom-chicken filling,
panfried and roasted quickly at high temperature oven.
 
 
sonrasında içleri ıspanak-mantar-tavuketi topları ile dolduruldu,
hafif kızartılıp fırında kısa sürede piştiler.
 
 

 
 
 
here is the recipe:
 
5 quails,deboned
 
for the stuffing:
spinach leaves,slightly cooked with a bit of olive oil and seasoned
assorted mushrooms,chopped and slightly cooked with a bit of olive oil and seasoned
chicken meat (thighs),minced in blender with half onion,parsley and seasoned
make small balls;starting with mushrooms wrapped with spinach leaves
 and finally layering with chicken meat
then panfry these balls till they are golden brown...
 
 
 
5 temizlenmiş,kemikleri çıkarılmış bıldırcın
 
iç dolgusu için:
ıspanak yaprakları,az zeytinyağında tavada şöyle bir çevirdik,tuz ve biber ilaveli
çeşitli mantarlar,doğrayıp yine az zeytinyağında hafiften soteledik,tuz ve biber unutma!
tavuk eti (buttan),blender'a yarım soğan,maydanoz,tuz,biber ile atıp,çektik...
ve bu üç malzemeden toplar hazırladık;
önce mantarları ıspanak ile sarıp,üstünü tavuk kıyması ile kapladık,
ve tavada kızarttık...
 
 

 
 
rinse quails thoroughly,pat dry with paper towels,
season inside and out with salt,pepper and thyme,
stuff the cavities with spinach-meat balls prepared...
heat 2 tablespoons of butter in a large skillet,set over medium-high heat
brown quails on both sides,about 3-4 minutes per side
transfer quails to baking sheet (do not clean the skillet,we will make the sauce out of the remains!)
place the quails in the oven,200 C,and cook for 12 minutes...
 
 
bıldırcınları iyice yıkayıp,kuruladıktan sonra,içini ve dışını tuz,biber,kekik karışımı ile ovaladık
boşluğu hazırladığımız toplar ile doldurduk
orta-yüksek ateşte büyük tavaya 2 kaşık tereyağı erittik
bıldırcınların herbir tarafını iyi bir renk alana dek kızarttık
fırın tepsisine aldık (tavayı temizlemeden bırak,daha sos yapacağız!)
bıldırcınları 200 C de 12 dakika fırında pişirdik...
 
 

 

in the mean time,we prepared a sauce with the remains and few veggies

in a saucepan,we prepared broth
with some carrots,celery,chicken and quail bones,mushroom stems,
half onion,bay leaves,salt and pepper
get your skillet with the buttery remains of quails,deglaze with red wine,
cook till the alcohol evaporates
add the broth and boil until reduced by two-thirds
strain and ready to spoon over the quails in our dish...

 
bu arada,kalanlar ve bir iki sebze ilavesiyle sosumuzu da hazırladık
ufak tencerede,havuç,kereviz,tavuk ve bıldırcın kemikleri,mantar sapları,
kalan yarım soğan,bir kaç defne yaprağı,tuz, biber ilavesiyle
 tavuk suyumuzu hazırladık
diğer tarafta,bıldırcınları kızarttığımız tavadaki yağlı sosu,
kırmızı şarap ile açtık ve alkol uçana dek kaynattık
tavuk suyumuzu ilave edip,çektirene dek pişirdik
süzdük ve tabağımızdaki bıldırcınları bu sos ile tatlandırdık...

 

 
we served with pilaf with pinenuts and currants...
 
tabiki de yanına iç pilav...
 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...