Zucchini Cups
I keep my phyllo pastry, well-packed in my fridge,
to use
in case of creating these “chic bites”!
Bu şıklık ile “kabak” adını nasıl biraraya getirsem diye düşündüm:
“fiyakabak”da karar kıldım ;)
Buzdolabımda bu stil sahibi fırınlanmış kabakları yapmak için
iyice sarıp sarmalanmış baklavalık yufkam hazır!
I prepared my phyllo cups in buttered muffin
moulds,
moistening by brushing each layer with water+olive oil mixture...
5-6 layers
were enough...
I sautéed chopped scallions in olive oil,
added coarsely
shredded and squeezed zucchinis
and continued cooking for 5 minutes,
added a bit
of seasoning (salt,pepper,nutmeg) and left aside.
Once cooled down,I added
chopped basil leaves and zucchini blossoms.
Then mixed in 2 eggs whisked with ½
glass of milk,
and grated cheese (I used parmesan+cheddar and kaşar cheese).
I
poured this mixture into my prepared cups
and baked at preheated 190 C oven for
15 minutes,
lowered to 175 C and baked for another 15 minutes...
Garnish with
fresh zucchini blossoms...
Önce yufkaları 5-6 kat olarak,
her kat arasına fırçayla
su+zeytinyağ karışımı sürerek,
yağlanmış kaplarıma yerleştirdim.
Doğranmış yeşil soğanları ve kalın rendeleyip suyu
sıkılmış kabakları
zeytinyağında soteledim...
5 dakika sonunda tuz,biber,muskat
ile tatlandırıp,soğumaya bıraktım.
Sonra içine ince doğranmış taze fesleğen ve
kabak çiçeklerini ekledim.
Ve en son olarak 2 yumurta ile çırpılmış ½ bardak süt
ile
peynir rendesi kattım...
(ben parmezan,kaşar ve çedar karışımı
kullandım).
Bu karışımı hazırladığım yufkalı kaplara boşaltıp,
önceden 190 C ye
ısıtılmış fırında önce 15 dakika,
sonra fırın ısısını 175 C ye düşürerek 15
dakika daha pişirdim...
hiiiiii çok guzel olmusssss
ReplyDelete;)))))
DeleteGörünüm nefis, eminim tadı da :))
ReplyDelete