Again
galette !
find my recipe for the pastry here...
but this time ,I switched
1 cup of the flour with rye flour (or oats ),omitted the pepper and added 1 spoonful of poppy
seeds to the dough… I don’t use sugar in the pastry but in several
other recipes of galette 1 or two spoons of honey or maple syrup are included…
why not!?
The filling
: plums + brown sugar + fresh
thyme
Yine
galette
hamurun tarifi buradaydı;)
Bu kez,
hamurun ununun 1 cup’ını çavdar
unu ile değiştirdim…(yulaf unu da olur),biber yerine içine 1 kaşık haşhaş
tohumu koydum... ben şeker koymuyorum ama bazı tariflerde bal,maple syrup
ilaveleri var 1-2 kaşık...
Içi erik + kahverengi şeker ve taze kekikden
ibaret!
Gül buna ne denir bilmiyorum.
ReplyDeleteAnnem aşağıdan sesleniyor "erikleri hazırladım, tartı yap" diye... Anne tarifini yapacağız anne evinde mutfağın patronu anne:)) Muhteşem olur, bu arada...
İç malzemesine yaptığınız kekik ve hamurdaki haşhaş tohumu lezzeti bir kat daha çoşturmuştur.
Ellerine sağlık, sevgiler.
komiksin Sare ;)))) valla bu tart "bozuntusu!" galette'leri o kadar çok yapıyorum ki bahar ve yaz meyveleri ile... bi kere dondurma ile çok iyi gidiyor,kullandığım meyvenin kendi şekeri harici pek şeker kullanmıyorum,iç bayıltmıyo ve hatta çokça bile yeniyoo ... tam bana göre yani! çok sağol beğeniler ve "şekerli" yorumların için!
Delete