07/09/2012

plums galette


Again galette ! 

find my recipe for the pastry here...
but this time ,I switched 1 cup of the flour with rye flour (or oats ),omitted the pepper and added 1 spoonful of poppy seeds to the dough… I don’t use sugar in the pastry but in several other recipes of galette 1 or two spoons of honey or maple syrup are included… why not!?

The filling : plums + brown sugar +  fresh thyme



Yine galette

hamurun tarifi buradaydı;)
Bu kez, hamurun ununun  1 cup’ını çavdar unu ile değiştirdim…(yulaf unu da olur),biber yerine içine 1 kaşık haşhaş tohumu koydum... ben şeker koymuyorum ama bazı tariflerde bal,maple syrup ilaveleri var 1-2 kaşık...

Içi  erik + kahverengi şeker ve taze kekikden ibaret!



2 comments:

  1. Gül buna ne denir bilmiyorum.
    Annem aşağıdan sesleniyor "erikleri hazırladım, tartı yap" diye... Anne tarifini yapacağız anne evinde mutfağın patronu anne:)) Muhteşem olur, bu arada...
    İç malzemesine yaptığınız kekik ve hamurdaki haşhaş tohumu lezzeti bir kat daha çoşturmuştur.
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komiksin Sare ;)))) valla bu tart "bozuntusu!" galette'leri o kadar çok yapıyorum ki bahar ve yaz meyveleri ile... bi kere dondurma ile çok iyi gidiyor,kullandığım meyvenin kendi şekeri harici pek şeker kullanmıyorum,iç bayıltmıyo ve hatta çokça bile yeniyoo ... tam bana göre yani! çok sağol beğeniler ve "şekerli" yorumların için!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...