I confess that the "chef" behind all my uncommon recipes is Ahmet,my dearest!
He is the fisherman,the butcher (slaughterer !?!),the sushi master,the pizza specialist,the breadmaker...
He likes to perform with raw food & we like to taste it :)
Artık açıklıyorum... bütün "alengirli" tariflerimin ardındaki kahraman,cancağızım Ahmet!
Evimizin balıkçısı,kasabı,suşi ustası,pizzacısı (etli pide de yapmışlığı vardır!),ekmek ustası...
Çiğ et,çiğ balık tarifleri ondan sorulur,bize de afiyetle yemek düşer :)
Beef Carpaccio
the starting tip is to choose a fatfree fillet of your steak,preferably tenderloin...
better
results if you freeze your steak ahead and defreeze on the day of preparing
your carpaccio!
öncelikle etinizin yağsız,sinirsiz olması önemli,bonfile tercih...
ve hatta etin dondurulmuş olması,ve kullanacağımız gün çözülmesi daha iyi!
Once defrozen,place it in this marinade for a few hours :
olive oil+salt+ground black pepper+dried thyme+chopped onion+chopped garlic cloves
çözülen eti 2-3 saat şu sosda bekletelim:
zeytinyağ+tuz+top karabiber+kekik+doğranmış soğan+doğranmış birkaç diş sarımsak
Put some rosemary leaves on a board with a good pinch of salt and pepper
and finely chop it all together.
Place the beef fillet and your beef about on the board until it's well coated with the seasoning.
Get a heavy frying pan very hot and fry your beef fillet for 1-2 minutes only,
turning it every few seconds to sear, (remember you are not cooking it!)
taze biberiye+deniz tuzu ve taze öğütülmüş biberi kesme tahtasında kıyıp,
etimizi bu karışımla kaplıyoruz ve
kızgın döküm tavamızda her tarafını mühürleyecek şekilde
toplam bir-iki dakika çevirerek renk veriyoruz.
Take the meat out of the frying pan and put it on to a plate to rest for a minute.
tavadan alıp,birkaç dakika dinlendiriyoruz
Slice the seared fillet with a sharp knife.
Lay each slice on a board and
use the back of your knife to carefully flatten out each slice.
Keskin bir bıçakla,ince dilimler kesip,
her dilimi bıçak ile yassılaştırıyoruz
To serve, arrange slices of beef on rocket leaves,
place some parmigiano shavings on top,
drizzle with olive oil,
garnish with capers and freshly ground black pepper.
Rokalarımızın üstüne,et dilimlerimizi,
parmezan dilimleri yerleştirip,
biraz zeytinyağı gezdiriyoruz...
biraz da taze karabiber ve belki kapari çiçeği...
Gül, nasıl güzel bir anlatım. Ahmet beye de teşekkürler.
ReplyDeleteCarpaccio'ya belki yemiyebiliriz diye cesaret edemedim ama çiğ balıktan müthiş keyf alarak yiyoruz.
Bu güzel tarif biraz cesaretlendirdi, ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Sare'cim,sağol!! haklısın,herkesin damak zevkine uymuyor "çiğ"ler... hele ki et!! ama belki de ipucu, bu "çiğ"lerin tadını damakda zenginleştirecek kombinleri bulmak olabilir... carpaccio roka-parmezan ile, tartar marinasyon-baharat ve soğan ile,balık limon ya da soya sos bazlı kombinlerle "edible" tada ulaşıyor... ben eti de az pişmiş sevdiğim için zorlanmıyorum ama tadı bi yana,işin görseli bile birçok kişiyi olumsuz etkiliyebiliyor :S !!
Delete