30/08/2012

edible flowers





we usually prepare zucchini blossoms with a rice filling
but this time,I tried a different version...



zucchini blossoms stuffed with crab meat




filling : a pack of crab meat + capers + ½ onion,diced + chopped parsley +
 chopped scallions + ½ spoon of mustard + 1 spoonful of horseradish sauce (or mayonaise) +
 lemon rind + few drops of tabasco + salt and pepper to taste...
 all in the blender for a few minutes of pulsing!
fill your blossoms with the above mixture...
then into a bowl filled with flour,
then into the one with whipped egg
 and lastly into the one with breadcrumbs...
 cook in a pan with olive oil,3 minutes each side
 and sprinkle some sea salt while warm...
serve with basil sauce
(olive oil+basil leaves+pinenuts+parmesan cheese+garlic+salt)





genelde kabak çiçeklerini mis gibi zeytinyağlı dolma yaparız da,
ben bu sefer değişik bir uygulama yaptım!
 

yengeç etli kabak çiçeği dolması


iç için: bir paket yengeç eti + kapari + ½ küçük soğan kıyılmış +
 maydanoz + taze soğan + ½ kaşık hardal + 1 kaşık bayır turpu sosu (ya da mayonez) +
 limon kabuğu rendesi + bir iki damla tabasco + tuz + biber ...
 hepsi blenderda bir dakika karışacak!
Kabak çiçeklerinizi bu karışımla doldurduktan sonra,
önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve enson galeta ununa bulayarak,
zeytinyağında tavada herbir tarafını üçer dakika pişirip,
havlu kağıda alın...
az deniz tuzu ile tadlandırıp,
fesleğenli sos ile servis yapın...
(zeytinyağı+fesleğen yaprakları+çamfıstığı+parmezan peyniri+sarımsak+tuz)











2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...