definitely must be placed on your table for your hungryguests,
waiting anxiously for dinner to be served…
bunlar ,
yemeği sabırsızlıkla bekleyen,karınları guruldayanmisafirlerimiz için
şarap,zeytin üçlemesini tamamlamak üzere
kesinlikle soframızdayer almalı
Rosemary Grissini
1.5 tablespoon finely cut,fresh rosemary leaves
63 gms semolina flour
150 gms wholewheatflour + 100 gms flour
4.5 gms salt
3.2 gms instant yeast(1 teaspoon)
195 gms cold water
14 gms olive oil
combine the rosemary, semolina flour, flour, salt, and yeast
combine the liquids,waterand the olive oil
while working with your hands,add the liquids to the dryingredients in a thin stream
continue processing until the dough holds together
transfer the dough to a lightly oiled, covered container
and leave to double in size,for about 1.5-2 hours
preheat the oven to175 C
and line two baking sheets with parchment paper
divide the dough intotwo pieces
while working with the first piece, cover and refrigeratethe other
on a floured counter,stretch and roll the dough into arectangle (20X10 cm)
cut the dough into 13-15 strips and stretch or roll eachstrip
to the length of your baking sheets
brush with olive oil and sprinkle with coarse salt
bake for about 30minutes, until lightly browned.
biberiyeli grissini
1.5 kaşık doğranmış taze biberiye yaprakları
63 gm irmik unu
150 gm tam buğday unu+ 100 gm un
4.5 gm tuz
3.2 gm kuru maya (1çay kaşığı)
195 gm soğuk su
14 gm zeytinyağı
biberiye,unlar,tuz ve mayayı karıştırın
sıvı malzemeleri (su ve zeytinyağ) karıştırın
sıvı malzemeyi,kuru malzemelere azar azar eklerken,
elle karıştırarak yapışkan bir hamur elde edeceksiniz…
hafif yağlanmış bir kap içine alıp,üstünü örterek,
1.5-2 saat , iki katı kabarana dek dinlenmeye bırakın
fırını 175 C ısıtın
ve iki fırın tepsisini yağlı kağıt ile döşeyin
hamuru ikiye bölüp,ilki ile çalışırken diğerini örterekbuzdolabında bekletin
unlanmış tezgahda hamuru dikdörtgen şekilde açın (yaklaşık20X10 cm gibi)
uzunlamasına 13-15 çubuk kesip, elinizle hafif yuvarlatarak,
tepsinizin boyutunagöre inceltip ayarlayabilirsiniz…
fırına vermeden evvel hafif zeytinyağı ile fırçalayıp,irituz serpebilirsiniz
fırında 30 dakikada piştiler…
hay allah oglene yapayim dedim ama irmik yok ! dur karistirayim bir dolaplari :)
ReplyDeleteirmik unu... ! ;)
Deletedone already ;) thks...
ReplyDeleteirmik buldum dolabin diplerinde diye sevinirken aha iyiki uyardin irmik unu! acaba kahve ogutucude olur mu?
ReplyDeletebence olur !!! ;)
DeleteYES! Its crunch and delicious! Love with beer :)
ReplyDeletecheers... then ! ;)
Delete