01/08/2012

dessert for summer days

 
 
 
 
dessert for your summer menu:

rice pudding
top with plums+apricots+nectarin:
boiled in orange juice with a spoonful of sugar,orange zest,and vanilla extract
for 8-10 minutes
and top layer is almonds :
wet sliced almonds in your sieve,put 1-2 spoons of icing sugar and shake,
make sure that they are coated with the sugar...
 spread them on your pyrex dish (pre-oiled slightly)
and roast 10 minutes in the oven...
once cooled,lift them in blocks...
perfect as snack,or garnish your deserts...



yaz sofranızda hafif bir bitiriş:

 altı sütlaç ,üstte erik- kayısı- nektarin üçlemesi:
portakal suyu ve sarı kabuğu ile birlikte 1 çorba kaşık tozşeker,az vanilya extresi 
 8-10 dakika kaynatıldı
 en üstte badem:
file bademi elekde yıkayın,üstünden 1-2 çorba kaşık pudra şekeri döküp sallayarak karıştırın..
 hafif z.yağlanmış pyrexe yayıp fırında 10 dak kızartın,
yanmamasına dikkat!!
soğuyunca kazıyarak ufak bloklar halinde çıkartın.. 
çerez olarak da süper...
 tatlıların üstüne hem şık,hem farklı,hem leziz...



2 comments:

  1. Sevgili Gül, sütlacı çok severim ama üstündekilerle birleşince bir başka olmuştur. Ayrıca file bademi karamelize ediş şekliniz de çok pratik, teşekkürler.
    Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tşk.ler... dediğin gibi özellikle badem için denenmeli bu...çocuklar da çok sevebilir!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...