16/07/2012

steamed


seabass

a good layer of scallions,few fresh ginger diced into cubes,fresh coriander leaves,cherry tomatoes and slices of mushrooms ... 
top with seabass or salmon fillet ...
sprinkle fennel seeds,pepper,a spoonful of rice vinegar or ouzo...
into my steamer for 15-16 minutes...
serve with teriyaki sauce...







buharda levrek

 altta bol taze yeşil soğan,taze zencefil,kişniş otu,çeri domates ve taze mantar...
 üstüne fileto balık (benimki levrek ama somonla da yapılabilir)
 az rezene tohumu ,karabiber,1 kaşık pirinç sirkesi ya da rakı!?! ... 
buhar tenceresinde 15-16 dak...
 tabakda teriyaki sos gezdirin...





4 comments:

  1. mamma mia, Ouzo ayrintisina bittim :)

    ReplyDelete
  2. Buharda pişirilmesi çok sağlıklı ve alttaki sebzeler, mantarlarla çok lezzetli olmuştur.
    Süper leziz görünüyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lezzetin ipuçları zencefil,kişniş,rezene ve rakı/pirinç sirkesi ayrıntıları... hem de dediğin gibi çok hafif ve sağlıklı :))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...