at last, here is our recipe for “Jim Lahey’s
No-Knead Bread”,
practised zillion times throughout the year...
2.5 cup organic
whole wheat flour
2.5 cup organic
wheat flour
1.5 teaspoon instant
dry yeast
1 teaspoon salt
in a large bowl
combine all above.
add 2.5 cups water
(at room temperature),
and stir until
blended
cover the bowl
with stretch film and wrap with a kitchen towel
leave to rest at
room temperature (20-22 degrees)
for at least 12
hours
heat your oven to
275 C with your heavy cast iron pot with lid
in the last 30
minutes of this heating period
drop your dough on
to your work surface,
lightly dusted
with flour
fold it over on
itself four times
prepare another
bowl,lined with a cotton napkin and generously coated with wheat bran or
cornmeal
transfer the
dough,seam side down on the napkin
dust with more
bran or cornmeal
cover over with
napkin
and let rest for
30 minutes
when your iron pot
is heated enough
slide your dough
into the pot,upside down,
just turning over
after sliding your hand under the napkin
you may distribute
the dough evenly in the pot
by shaking it
slightly
cover the lid and
bake 35 minutes at 250 C
then remove the
lid and bake another 12-13 minutes,
until beautifully
browned
cool on a rack
,while the crust is growing crispy!
this is it!
Jim Lahey ‘in yoğrulmayan ekmek reçetesi uygulana
uygulana bu hale geldi sonunda!
2.5 cup tam
organik buğday unu,
2.5 cup organik
buğday unu
1.5 çay kaşığı instant
kuru maya
1 çay kaşığı tuz
büyükçe cam veya
seramik bir kapta karıştırıyoruz
üzerine 2.5 cup
oda sıcaklığında su ilave edip,
yoğurmaksızın
sadece hamur haline getirip kabın üstünü önce strech filmle kapatıp,
büyükçe mutfak
bezi ile kabın her tarafını sarmalayıp,
20-22 derece oda
sıcaklığında en az 12 saat (18 saate kadar bekletilebilir) bekletiyoruz
dökme demir
kapaklı tenceremizi boş olarak fırına koyup 275 derecede kızdırıyoruz
tencerenin fırında
bekleme süresinin son 30 dakikasında,
mayalanmış hamuru
kabından unlanmış tezgaha aktarıp,
4 tarafından
sırayla tutarak zarf gibi katlıyoruz
bir diğer cam
kabın içine bez peçete serip (hamurun yapışmaması için )
üzerine kepek unu serpiştiriyoruz…
katlayıp
bıraktığınız topak haldeki hamuru tezgahta duruş şekliyle,
üst kısmı alta
gelecek şekilde diğer kaptaki peçete üzerine alıyoruz
ve üstüne kepek
unu serpiştirip,peçeteyi üstüne zarf gibi katlıyoruz
bir süre de böyle
bekletiyoruz (30 dakika)
tencerenizin
tamamen kızdığına emin olunca,
peçetenin yardımı
ile hamuru kızgın tencereye aktarıyoruz
(üst kısmı
tencerenin dibine gelecek şekilde)
hamur tencereye
şekilsiz girdiği takdirde tencereyi hafifçe sallayarak hamuru oturtabilirsiniz
tencerenin kapağı
kapalı olarak ,250 derecede 35 dakika pişmeye bırakıyoruz
süre sonunda kapağını
alıp yaklaşık 12-13 dakika
veya üzeri iyice
kızarana dek pişirmeye devam ediyoruz
ekmek pişince
yüksek bir ızgara üzerine alıp,
budur !
No comments:
Post a Comment