01/04/2014

atıştırmalık,doyurmalık,içkilik,çaylık... ne dersen de!

 

 
 
 
crispy,flaky and flavorsome
earthy thyme makes all the difference...
 
 
onion biscuits
 
olive oil
cremini mushrooms,sliced 
salt and pepper for seasoning
finely chopped fresh thyme
in a large sauté pan,heat olive oil,add the mushrooms and sauté until browned
season with salt,pepper,thyme
 
olive oil
white onions, peeled and sliced into rings
heat olive oil over low heat in the same pan
add the onion rings in a single layer
cover and cook until slightly softened for about 10 minutes
transfer the onions to a baking sheet to cool
 

 
 
1cup+1 tablespoon all-purpose flour
1/4 cup whole-wheat flour
pinch of salt
1/2 tablespoon baking powder
whisk all to combine well
add 30 gms of butter,cut into cubes and mix with fingers until incorporated
add the mushrooms prepared,stir with a fork
combine 1/2 cup of cream with 1/2 tablespoon of olive oil and whisk,then add to 
the dry ingredients to form a dough
coat hands with some flour,
knead the dough lightly on a floured surface
roll into a circle,1,5 cm thick
cut out circles
transfer onto a baking sheet,lined with parchement paper

brush the tops with some cream
place an onion ring on the top of each scone
gently press down with fingertips
sprinkle a pinch of salt,garnish with thyme leaves
and into the oven,200 C ,for 30-35 minutes
 

 
 
 
kıpır kıpır bir hamur...
ve taptaze kekik kokusu...
 
 
soğanlı çörekler

 
 
geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
dilimlenmiş kremini mantarları atıp,soteleyin
kızardıklarında altını söndürüp,
tuz,karabiber ve taze kekik ile tatlandırın
 
yine aynı tavada biraz zeytinyağı kızdırıp,
çember kesilmiş soğan halkalarını bozmadan tek kat dizip,
tavanın kapağını kapatarak,10 dakika soğanlar yumuşayana dek pişirin
önemli olan halkaları bozmamak ;)
 


 
gelelim hamura:
 
1cup+1 kaşık kekun
1/4 cup esmer tam buğday unu
çimdik tuz
1/2 kaşık kabartma tozu
eleyerek hepsini karıştırın
30 gm tereyağı parça parça ekleyerek elle karıştırın
hazırlamış olduğunuz mantarları da ilave edip,çatal ile karıştırın
diğer tarafta 1/2 cup krema ile 1/2 kaşık zeytinyağını çırpıp,
mantarlı kuru malzemeye ekleyin,ve hamur elde edin
unlanmış bir yüzeyde,elleri de hafifçe unlayıp,önce biraz yoğurun,
1,5 cm kalınlıkta açıp,daireler kesin
yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizip,
üstlerini hafifçe krema ile fırçalayın
birer soğan halkası dilimini yerleştirip,hafifçe bastırın
az tuz serpin,taze kekik ile süsleyip
doğruuu 200 C ısıtılmış fırına...
30-35 dakikada hazırlar!

 
 
 

 

4 comments:

  1. Muhteşemler,bayıldım..Tam davet atıştırmalığı olmuş..ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  2. Soğan ve mantarı çok yakıştırıyorum birbirine. Ayrılmaz ikililer bana göre. Bu şekilde harika olmuşlar. Görüntülerine de bayıldım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;) tatları da harika! bu ikiliye taze kekiği de eklemek şart,ağlar yoksa :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...