a versatile flavor for pasta lovers:
succulent duck teamed with slippery pappardelle...
hamurişi tutkunlarına farklı bir yorum:
ağır ateşte pişmiş yumuşacık sulu ördek etli makarna...
2 1/2 cups chicken stock
1/4 cup dried morel mushrooms
large handful chopped parsley
2 tbsp. rosemary leaves
2-3 bay leaves
2 garlic cloves, crushed
2 celery sticks,chopped
1 onion,chopped
4 duck legs
salt and freshly ground black pepper
1/2 cup white wine
1/2 cup grated parmesan
papardelle for 3-4 person
papardelle for 3-4 person
heat 1 cup of the stock,add the mushrooms,and let soak until soft,
about 30 minutes
remove mushrooms from the liquid,squeeze dry,and roughly chop
pour soaking liquid through a fine-mesh strainer,and set aside
about 30 minutes
remove mushrooms from the liquid,squeeze dry,and roughly chop
pour soaking liquid through a fine-mesh strainer,and set aside
purée chopped parsley,rosemary,bay leaf,garlic,celery,and onion
in a food processor until smooth
season duck with salt and pepper
sear both sides of the duck until they are golden brown starting skin side down
transfer duck to a plate, set aside
add vegetable purée into this pan where you have browned the duck legs
cook, stirring occasionally,for 4-5 minutes
then add reserved mushrooms and duck to pan and increase heat to high
add wine and cook, until almost completely reduced
add reserved soaking liquid of the mushrooms and the remaining stock;
bring to a boil
reduce heat to low; cook, covered,until duck is tender and pulling from the bone,
for 2-3 hours
transfer duck to a cutting board;shred the meat into large pieces,discarding skin and bones
and return to the sauce and simmer at low for 8-10 minutes
meanwhile,bring a large pot of salted water to a boil
cook your pasta al dente
drain and add to skillet
season with salt,pepper and parmesan
serve garnishing with chopped parsley
in a food processor until smooth
season duck with salt and pepper
sear both sides of the duck until they are golden brown starting skin side down
transfer duck to a plate, set aside
add vegetable purée into this pan where you have browned the duck legs
cook, stirring occasionally,for 4-5 minutes
then add reserved mushrooms and duck to pan and increase heat to high
add wine and cook, until almost completely reduced
add reserved soaking liquid of the mushrooms and the remaining stock;
bring to a boil
reduce heat to low; cook, covered,until duck is tender and pulling from the bone,
for 2-3 hours
transfer duck to a cutting board;shred the meat into large pieces,discarding skin and bones
and return to the sauce and simmer at low for 8-10 minutes
meanwhile,bring a large pot of salted water to a boil
cook your pasta al dente
drain and add to skillet
season with salt,pepper and parmesan
serve garnishing with chopped parsley
hmmm...steamy meaty, creamy smells coming from the kitchen...
bu harika kokular nereden geliyor ???
işte buradan :
tavuksuyunun 1 cup ölçüsünü ısıtıp,kuru mantarları bu suda ıslayın,
yaklaşık yarım saat...
mantarları sıkarak sudan çıkartıp,kabaca doğrayın
ıslama suyunu ince süzgeçten geçirip,kenara alın
blenderda,maydanoz,biberiye,defne,sarımsak,kereviz ve soğanı
püre halinde karıştırın
bu harika kokular nereden geliyor ???
işte buradan :
2 1/2 cups tavuk suyu
1/4 cup kuru mantar (göbek mantarı kullandım)
bolca kıyılmış maydanoz
2 kaşık doğranmış taze biberiye
2-3 defne yaprağı
2 diş sarımsak,ezilmiş
2 sap kereviz,doğranmış
1 soğan,doğranmış
4 ördek but
tuz ve taze öğütülmüş biber
1/2 cup beyaz şarap
1/2 cup parmesan peynir,rendelenmiş
papardelle tip makarna
papardelle tip makarna
tavuksuyunun 1 cup ölçüsünü ısıtıp,kuru mantarları bu suda ıslayın,
yaklaşık yarım saat...
mantarları sıkarak sudan çıkartıp,kabaca doğrayın
ıslama suyunu ince süzgeçten geçirip,kenara alın
blenderda,maydanoz,biberiye,defne,sarımsak,kereviz ve soğanı
püre halinde karıştırın
ördek butlarını once tuz ve biber ile ovalayıp,
once derili kısmı altta olmak üzere,harlı ateşte tavada renk alana dek çevirin
ve ördekleri tabağa alın
sebzeli püreyi,ördekleri kızarttığınız tavaya alıp 4-5 dakika pişirin
mantarları ve ördek butlarını tekrar tavaya alıp,
şarabı ekleyin,harlı ateşte şarap buharlaşana dek pişirin
mantarları ısladığımız ve süzdüğümüz suyla,kalan tavuk suyunu ekleyip,
kaynatın ve kısık ateşte,kapağı kapalı olarak, 2-3 saat kadar pişirin,
taaaa ki ördek eti kemiğinden sıyrılana dek...
etleri deri ve kemiklerden ayrıştırıp,parçalar halinde tekrar sosla birlikte,
8-10 dakika pişirin
bu arada makarnayı (papardelle tip) ,al dente kıvamda haşlayıp
sosa ekleyin
tuz,biber ve rendelenmiş parmesan ile tatlandırın
sunurken de biraz kıyılmış maydanoz...
tamamdır !
once derili kısmı altta olmak üzere,harlı ateşte tavada renk alana dek çevirin
ve ördekleri tabağa alın
sebzeli püreyi,ördekleri kızarttığınız tavaya alıp 4-5 dakika pişirin
mantarları ve ördek butlarını tekrar tavaya alıp,
şarabı ekleyin,harlı ateşte şarap buharlaşana dek pişirin
mantarları ısladığımız ve süzdüğümüz suyla,kalan tavuk suyunu ekleyip,
kaynatın ve kısık ateşte,kapağı kapalı olarak, 2-3 saat kadar pişirin,
taaaa ki ördek eti kemiğinden sıyrılana dek...
etleri deri ve kemiklerden ayrıştırıp,parçalar halinde tekrar sosla birlikte,
8-10 dakika pişirin
bu arada makarnayı (papardelle tip) ,al dente kıvamda haşlayıp
sosa ekleyin
tuz,biber ve rendelenmiş parmesan ile tatlandırın
sunurken de biraz kıyılmış maydanoz...
tamamdır !
Wow! This looks delicious. Can't wait to try it out. Thanks so much.
ReplyDeleteenjoy :P
Delete