after the salt baked fish recipe,I have
left with egg yolks…
and so I decided to try this Crema
Catalana recipe
which also fitted quite well with the
fish menu !
tuzda balığımızı yaptık da, yumurta
sarıları kaldı…
naapalım,naapalım
şu “Crema Catalana” tarifini deniyelim
hem de balığımızı öldürelim dedik !
crema catalana
2 cups
milk
3
tablespoons lemon rind
1 cinnamon stick
7 tablespoons sugar
2 tablespoons cornstarch
1/8 teaspoon salt
3
egg yolks
heat milk over medium-high heat until
tiny bubbles form around edge,don't boil!
remove from heat,add rind and
cinnamon,cover and let stand 30 minutes
then discard rind and cinnamon
combine only 1/4 cup of the
sugar,cornstarch, and salt in a small bowl,
stir with a whisk
add 1/4 cup of the warm milk to this
sugar mixture,
stirring until smooth
and then return this mixture into the
remaining milk ;
cook over medium-low heat
for 7 minutes,until almost thick,
stirring constantly with a whisk
place your egg yolks in a small bowl ,
gradually pour
one-third of hot milk mixture into yolks,
stirring constantly with a whisk
and then slowly return yolk mixture back
into the pan
cook over low heat 4 minutes,
(thermometer should register 70 C,not
more),
stirring constantly with a whisk
divide custard evenly among your cups;
press plastic wrap against surface of custard,to avoid skimming
chill in refrigerator for 6 hours.
remove the stretch film,sprinkle
remaining sugar evenly over custards
and heat-burn the sugar with a kitchen blowtorch,or in hot grill oven
to form a
caramelized surface
and serve!
karamelize krem
2 cup süt
3 kaşık limon kabuğu rendesi
1 çubuk tarçın
7 kaşık şeker
2 kaşık mısır nişastası
çimdik tuz
3
yumurta sarısı
sütü orta ateşte ısıtın,kenarlarda
kabarcıklar oluşsun ama kaynamasın…
ateşten alıp,içine limon rendesi ve çubuk
tarçını atın,
kapağını kapatıp 30 dakika dinlendirin
sonrasında rende kabukları ve tarçını
süzüp,atın
şekerin 1/4 cup ölçüsünü,mısır nişastası
ve tuz ile havalandırarak,karıştırın
ılınan sütün 1/4 cup ölçüsündeki miktarını bu şeker-nişastalı toz
karışıma ekleyip,çırpın
pütürsüz bir kıvam alınca kalan süte
ekleyerek,kısık ateş üstüne alın
ve 7 dakika karıştırarak koyu bir kıvam alana
dek ısıtın
diğer bir kapta yumurta sarılarını
karıştırıp,hazırladığımız kremanın üçte birini
sarılara hızla karıştırarak
yedirin
ve sonra bu yumurtalı karışımı kremanın
bütününe döküp karıştırın
kısık ateşte 4 dakika ,devamlı
karıştırarak koyulaştırın
(kremanın ısısı 70 C yi aşmasın)
süre sonunda kremayı kaplara
döküp,üstlerini kaymak tutmasın diye stretch film ile kaplayın
ve en az 6 saat buzdolabında soğutun
servis öncesi,stretch filmi açıp
kalan şekeri eşit miktarda üstlerine
döküp
el pürmüzü ile,ya da ısıtılmış grill modunda,fırında
karamelize bir tabaka
oluşana dek şekeri yakın
Your Crema looks delicious!
ReplyDelete:)
Delete