07/01/2014

creamy and sweety...









after the salt baked fish recipe,I have left with egg yolks…
and so I decided to try this Crema Catalana recipe
which also fitted quite well with the fish menu !

 


 

tuzda balığımızı yaptık da, yumurta sarıları kaldı…
naapalım,naapalım
şu “Crema Catalana” tarifini deniyelim
hem de balığımızı öldürelim dedik !

 
 
 

crema catalana 

2 cups  milk
3  tablespoons lemon rind
1 cinnamon stick
7 tablespoons  sugar
2 tablespoons  cornstarch
1/8 teaspoon  salt
3  egg yolks

heat milk over medium-high heat until tiny bubbles form around edge,don't boil!
remove from heat,add rind and cinnamon,cover and let stand 30 minutes
then discard rind and cinnamon
combine only 1/4 cup of the sugar,cornstarch, and salt in a small bowl,
stir with a whisk
add 1/4 cup of the warm milk to this sugar mixture,
 stirring until smooth
and then return this mixture into the remaining milk ;
 cook over medium-low heat  for 7 minutes,until almost thick,
stirring constantly with a whisk
place your  egg yolks in a small bowl ,
gradually pour one-third of hot milk mixture into yolks,
 stirring constantly with a whisk
and then slowly return yolk mixture back into the pan
cook over low heat 4 minutes, (thermometer  should register 70 C,not more),
stirring constantly with a whisk
divide custard evenly among your cups;
press plastic wrap against surface of custard,to avoid skimming
chill in refrigerator for 6 hours.
remove the stretch film,sprinkle remaining sugar evenly over custards
and heat-burn the sugar  with a kitchen blowtorch,or in hot grill oven
 to form a caramelized surface
and serve!

 

 
 

 

karamelize krem

 

2 cup süt
3 kaşık limon kabuğu rendesi
1 çubuk tarçın
7 kaşık şeker
2 kaşık mısır nişastası
çimdik tuz
3  yumurta sarısı
 

sütü orta ateşte ısıtın,kenarlarda kabarcıklar oluşsun ama kaynamasın…
ateşten alıp,içine limon rendesi ve çubuk tarçını atın,
kapağını kapatıp 30 dakika dinlendirin
sonrasında rende kabukları ve tarçını süzüp,atın
şekerin 1/4 cup ölçüsünü,mısır nişastası ve tuz ile havalandırarak,karıştırın
ılınan sütün 1/4 cup ölçüsündeki miktarını bu şeker-nişastalı toz karışıma ekleyip,çırpın
pütürsüz bir kıvam alınca kalan süte ekleyerek,kısık ateş üstüne alın
ve 7 dakika karıştırarak koyu bir kıvam alana dek ısıtın
diğer bir kapta yumurta sarılarını karıştırıp,hazırladığımız kremanın üçte birini
 sarılara hızla karıştırarak yedirin
ve sonra bu yumurtalı karışımı kremanın bütününe döküp karıştırın
kısık ateşte 4 dakika ,devamlı karıştırarak koyulaştırın
(kremanın ısısı 70 C yi aşmasın)
süre sonunda kremayı kaplara döküp,üstlerini kaymak tutmasın diye stretch film ile kaplayın
ve en az 6 saat buzdolabında soğutun
servis öncesi,stretch filmi açıp
kalan şekeri eşit miktarda üstlerine döküp
el pürmüzü ile,ya da ısıtılmış grill modunda,fırında
 karamelize bir tabaka oluşana dek şekeri yakın

 

 

 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...