03/10/2013

zamanı...

 




 

pickled bonito
 
once again;a bonito recipe,once again; Kulaktan Dolma Tarifler ...

4 big bonitos - in fillets and cleaned out of bones
500 ml apple vinegar
45 gms sugar
1 onion,sliced in circles
2 carrots,sliced
salt
bay leaves
red pepper grains
coriander seeds
cloves
we placed the fillets crowded mode-side by side in a pyrex dish
place all the remaining ingredients in a saucepan over high heat,
stiring once in a while for the sugar to dissolve
when it reaches boiling point,remove from heat
and pour immediately,all over the fish fillets
place them in preheated 180 C oven for 6 minutes
take out and leave to cool a bit...
cover with tinfoil or strech film and keep it in a cool place for 4-6 hours
(but not in fridge!!)
we served with rocket,and well dressed with virgin olive oil...

 
 
 


 
palamut marine
 
 
yine palamut,ve yine Kulaktan Dolma Tarifler ...
 
4 adet iri palamut- fileto halinde ve kılçıkları temizlenmiş
500 ml elma sirkesi
45 gr toz şeker
1 ad iri soğan, halka doğranmış
2 ad havuç, pul pul doğranmış
tuz
defne yaprağı
pembe karabiber
kişniş tohumu
karanfil
filetoları sıkışık düzende,yanyana bir pyrexe dizin.
diğer malzemeleri bir kapta birleştirip,ateşe koyun ve şekerin erimesi için arada karıştırın.
kaynayınca hemen ateşten alın.
balıkların üstüne kaynar halde dökün.
180 C ısıtılmış fırına atıp 6 dakika tutun
 çıkarıp ılımaya bırakın,
üstünü folyo ya da strech film ile kapatıp,
serin bir yerde 4-6 saat bekletin.(buzdolabı diil!!)
biz roka ile servis yapıp,üstüne bol sızma zeytinyağı gezdirdik...
 



 


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...